Dvd
Engels

Shetland. De complete serie 1-3 + pilot

Ann Cleeves (naar het werk van), Douglas Henshall (acteur)
Titel
Shetland. De complete serie 1-3 + pilot
Naar het werk van
Ann Cleeves
Acteur
Douglas Henshall
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2018
6 dvd-video's
Speelduur
20 x ca. 60 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
8717344760430

Besprekingen

Seizoen 1-3 van een detectiveserie van BBC Schotland, gebaseerd op de populaire thrillers van Ann Cleeves die zich afspelen op de Shetland-eilanden. Hoofdpersoon is politie-inspecteur Jimmy Perez (Douglas Henshall) die een aantal jaren op het vasteland heeft gewerkt, maar samen met zijn dochter teruggekeerd is naar zijn geboortegrond. Alison 'Tosh' MacIntosh (Alison O’Donnell) is zijn vaste assistent. Seizoen 1 en 2 zijn gebaseerd op vier boeken van Cleeves, seizoen 3 is een doorlopend en nieuw geschreven verhaal. Tim Dowling (theguardian.com) schrijft aan het begin van seizoen 4: ‘(…) Shetland shares a lot of the spare, bleak beauty of Scandinavian noir (…) it is solidly constructed, dark when it needs to be and full of odd little touches. (…) And one of its chief pleasures cannot be overstated: it looks stunning. Even the crime scenes are picturesque. (…)’ 14 afleveringen.

Over Ann Cleeves

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door TimDuncan

Ann Cleeves OBE (Herefordshire, 24 oktober 1954) is een Engelse misdaadschrijfster. Ze schreef drie misdaadreeksen die tot televisiereeksen werden bewerkt: Vera Stanhope, Jimmy Perez en Matthew Venn.

Leven

Cleeves werd in 1954 geboren in Herefordshire, in de Engelse regio West Midlands en groeide op in North Devon. Haar vader was er leraar. Cleeves studeerde Engels aan de Universiteit van Sussex maar stopte vroegtijdig. Ze werkte vervolgens als kinderverzorgster, leidster vrouwenopvang, kok vogelobservatorium en hulp kustwacht, waarna ze een opleiding voor reclasseringsambtenaar begon. In het vogelobservatorium leerde ze Tim Cleeves kennen waarmee ze in 1977 huwde. Het koppel kreeg twee dochters.

Cleeves begon te schrijven toen haar man werd aangesteld als beheerder van Hilbre, een klein natuurreservaat op een getijdeneiland in de monding van de Dee waar ze niet veel anders om handen had. Haar eerste serie misdaa…Lees verder op Wikipedia