Boek
Nederlands

Ik vergeef het me

Berti Persoons (auteur)
+1
Ik vergeef het me
×
Ik vergeef het me Ik vergeef het me

Ik vergeef het me

Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Sofie heeft het moeilijk als haar ouders gaan scheiden. In de kwetsbare periode die volgt, ziet ze haar vader weinig en wordt ze lastiggevallen door een familielid. Vanaf ca. 14 jaar.
Titel
Ik vergeef het me
Auteur
Berti Persoons
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2023
288 p.
ISBN
9789044849127 (hardback)

Besprekingen

Een aangrijpende jeugdroman over Sofie, een jong meisje dat worstelt met de scheiding van haar ouders en het zeldzame contact met haar vader. In deze kwetsbare periode wordt ze ook lastiggevallen door haar oom Kamiel, die eerst haar vertrouwen wint door een pony voor haar te kopen, maar later slechte bedoelingen blijkt te hebben. Sofie voelt zich alleen en schuldig en kan met niemand praten over wat er gebeurd is. Na jaren van worsteling ziet ze uiteindelijk licht aan het einde van de tunnel. Eigentijds en dicht op de huid geschreven, vanuit het ik-perspectief. Geschikt voor jongeren vanaf ca. 14 jaar. Berti Persoons (Maaseik, 1953) is een Vlaamse jeugdauteur en docent. Hij schreef meerdere boeken.

Over Berti Persoons

Berti Persoons (Maaseik, 3 mei 1953) is een Vlaamse jeugdauteur en onderwijzer.

Leven

Berti Persoons groeide op in Maasmechelen (België) en studeerde af als onderwijzer. Hij werkte een tijd als pedagogisch schoolbegeleider in Vlaanderen en begeleidde volwassenen met lees- en schrijfproblemen. Hij heeft ook interesse in mindfulness en volgde een opleiding als trainer. In 2008 startte hij daarbovenop nog de vierjarige opleiding als psychotherapeut in Berchem. Die studies combineerde hij met het schrijven van enkele boeken over mindfulness bij kinderen. In 2012 schreef hij zijn eerste fictieboek voor jongeren, Mijn papa is een held.

Werk

Berti Persoons debuteerde in 2012 met Mijn papa is een held, een boek over de tienjarige Joost die de dood van zijn vader, een brandweerman, probeert te verwerken. Hij krijgt het moeilijk als er een nieuwe man in het leven van zijn moeder komt en hi…Lees verder op Wikipedia