Boek
Nederlands

De wegen van het hart

Catherine Cookson (auteur), Annet Mons (vertaler)
De 35-jarige Rooney wenst zich niets anders dan een rustig leven, maar die rust verandert als hij het nichtje van zijn hospita ontmoet.
Titel
De wegen van het hart
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rooney
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
271 p.
ISBN
9789022566831 (hardback)

Besprekingen

De 35-jarige Rooney leidt een rustig leven. Hij taalt er niet naar om zijn werk bij de vuilnisophaaldienst vaarwel te zeggen. Zijn collega’s zijn hem dierbaar en hij houdt niet van verandering. Een vrouw ziet hij niet zitten vanwege zijn aan alcoholisme overleden moeder. Het enige dat hij nog wenst is een prettige kamer. Die krijgt hij, al zijn de omstandigheden wel wat anders dan hij zich voorstelde. Zijn hospita behandelt het inwonende nichtje Nellie als een Assepoester, totdat deze een erfenis krijgt en zij als een blad aan de boom omdraait. De goede afloop laat zich raden. Van Catherine Cookson (1906-1998) verschenen tientallen romans en zij bereikte daarmee door de romantische inslag van haar boeken een miljoenenpubliek. Dit (voor het eerst in het Nederlands) soepel vertaalde verhaal is uit 1957 en het straalt ook de aan de vijftiger jaren toegeschreven eigenschappen ‘rust, reinheid, regelmaat’ uit. In 1958 werd het boek verfilmd. Vooral oudere lezeressen die een lichte, eenvoudi…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Lees verder op Wikipedia