Boek
Nederlands

Een heel bijzonder meisje

Catherine Cookson (auteur), Annet Mons (vertaler)
Wanneer een jonge vrouw met autopech in een Engels dorpje strandt, wordt de garagehouder verliefd op haar, maar dan verschijnt er een vreemde man in het dorp die naar de jonge vrouw informeert.
Titel
Een heel bijzonder meisje
Auteur
Catherine Cookson
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Slinky Jane
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2018
302 p.
ISBN
9789022566565 (hardback)

Besprekingen

De jonge vrouw Leo is op doorreis in Engeland. Wanneer haar oude autootje defect raakt, strandt ze in het gehucht Battenbun in Northumberland. Ze ontmoet de garagehouder Peter, een 28-jarige jongeman, die haar vertelt dat het zeker twee weken zal duren voordat de auto is gerepareerd. Leo besluit in het dorpje te blijven logeren, totdat de auto klaar is. Peter is vrijgezel en is zeer geliefd bij de vrouwen in het 174 inwoners tellende dorp. Wanneer Peter zich meer dan normaal aangetrokken voelt tot de vreemde jonge vrouw Leo, is hij dan ook al snel de ‘talk of the town’. Alhoewel Leo Peter heel lief vindt, voelt zij niet meer dan vriendschap voor hem. Dan verschijnt er een man in het dorp die naar Leo informeert en haar Anna noemt. Dit makkelijk leesbare romantische verhaal van de Engelse bestsellerauteur (1906-1998) verscheen oorspronkelijk in 1967 en speelt zich af op het Engelse platteland. De sfeer in het schilderachtige dorp, de bewoners en de prachtige omgeving zijn boeiend besch…Lees verder

Over Catherine Cookson

Catherine Cookson (Tyne Dock, County Durham, 27 juni 1906 - Newcastle-upon-Tyne, 11 juni 1998), geboren als Kate McMullen, was een Engelse schrijfster met een oeuvre van over de 100 titels. Zij schreef ook onder de pseudoniemen Catherine Marchant en Katie McMullen. Een aantal van haar boeken werd uitgegeven in de Zwarte Beertjes-reeks van A.W. Bruna Uitgevers in Utrecht.

Cookson werd opgevoed door haar grootmoeder. Geboren in armoede verkeerde ze lang in de mening dat haar biologische moeder haar oudere zus was. Cookson begon pas op latere leeftijd te schrijven - ruim na haar veertigste. Ze is twee decennia lang, tot 2004, de meest uitgeleende auteur geweest in Engelse bibliotheken. Van haar boeken zijn meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht en ze zijn in meer dan twintig talen vertaald. Deze populariteit staat in tegenstelling tot de mening van de meeste literaire critici over haar werk.

Lees verder op Wikipedia