Boek
Nederlands

De nieuwe orde

Chris Weitz (auteur), Anne-Marieke Buijs (vertaler)
+1
De nieuwe orde
×
De nieuwe orde De nieuwe orde
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Jefferson komt in New York terecht waar hij probeert de opstandige bendes samen te brengen. Donna wordt naar Engeland gebracht. Daar blijkt dat er nog een grotere dreiging bestaat dan het virus. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De nieuwe orde
Auteur
Chris Weitz
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The new order
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
268 p.
ISBN
9789021807850 (paperback)

Besprekingen

Nadat Jefferson en Donna ontsnapt zijn van het eiland, worden zij gevangengenomen en belanden zij op een Amerikaans vliegdekschip. Met hulp weten zij te ontsnappen, maar ze raken uit elkaar. Jefferson komt weer in New York terecht waar hij probeert de opstandige bendes samen te brengen. Donna wordt naar Engeland gebracht. Beiden stuiten op verraad in hun zoektocht naar het medicijn dat de Ziekte moet overwinnen. Tweede, niet los te lezen, deel van de trilogie 'Overlevers'* over een wereld waarin een vreselijke ziekte de bevolking van Amerika voor 99% heeft uitgeroeid en waarin jonge mensen proberen te overleven. Het verhaal leest als een trein, is spannend, bevat veel bloedige actie en heeft alle kenmerken van andere series met hetzelfde thema (denk aan 'Lord of the Flies'). De karakters zijn stoer, rebels, direct, aanhankelijk en wreed, maar voor de doelgroep zeker herkenbaar. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Chris Weitz

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia