Boek
Nederlands

De terugkeer

Chris Weitz (auteur), Anne-Marieke Buijs (vertaler)
Donna is terug in New York, waar Jefferson probeert de overlevers samen te laten werken. Intussen azen verschillende partijen op de codes voor de kernwapens. Kunnen Jefferson en Diana een ramp voorkomen? Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De terugkeer
Auteur
Chris Weitz
Vertaler
Anne-Marieke Buijs
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The revival
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
220 p.
ISBN
9789021807874 (paperback)

Besprekingen

Met Britse militaire hulptroepen keert Donna terug in New York waar de chaos compleet is. Jefferson heeft geprobeerd de opstandige tieners samen te laten werken maar Chapel ruikt macht. Hij weet de codes voor het afvuren van kernwapens te pakken te krijgen, maar ook anderen azen op de codes om daarmee de macht over de wereld in handen te hebben. Jefferson en Donna proberen temidden van alle geweld een ramp te voorkomen. Derde en laatste, niet los te lezen deel van de trilogie 'Overlevers'* over een wereld waarin een vreselijke ziekte de bevolking van Amerika voor 99% heeft uitgeroeid en waarin jonge mensen proberen te overleven. Het verhaal raast door naar de bloedige finale, blijft spannend, bevat ook weer veel wrede actie en heeft alle kenmerken van andere boeken met hetzelfde thema (denk aan 'Lord of the Flies'). De karakters zijn stoer, rebels, direct, aanhankelijk en wreed, maar voor de doelgroep zeker herkenbaar. De auteur is ook filmregisseur van o.a. 'The Twilight Saga: New Mo…Lees verder

Over Chris Weitz

Chris Weitz, geboren als Christopher John Weitz (New York, 30 november 1969) is een Amerikaans regisseur, acteur en scenarioschrijver.

Levensloop en carrière

Weitz werd geboren als tweede zoon van John Weitz en actrice Susan Kohner. Paul Weitz is zijn oudere broer. Zijn grootmoeder langs moeders kant is actrice Lupita Tovar.

In 1998 startte Weitz zijn filmcarrière. Hij schreef mee aan de animatiefilm Antz. In 1999 regisseerde hij samen met zijn broer zijn eerste film, American Pie, die een succes werd. In 2001 regisseerde hij zijn tweede film Down to Earth. In 2002 volgde About a Boy.

Zijn succesvolste films zouden in de jaren erna komen. Met The Golden Compass uit 2007 en vooral The Twilight Saga: New Moon had hij twee kaskrakers in handen.

Weitz acteerde ook al in enkele films zoals in Mr. & Mrs…Lees verder op Wikipedia