Strip
Nederlands

De lagune van Fortuna

Christophe Bec (scenarist), Eric Henninot (illustrator)
Kim Melville wordt met haar team oceanologen opgezocht door een splintergroep van Greenpeace. Deze bezitten informatie over de Megalodon, een haaiensoort die al eeuwenlang uitgestorven zou zijn... Terzelvertijd geeft een steenrijke Oosternrijkse fossielenverzamelaar een opdracht aan een jager: hij wil een Megalodon vangen... Scénarist Bec is een rijzende ster. Hij heeft een patent op mysterieuze
Extra onderwerp
THR, thriller, strips
Titel
De lagune van Fortuna
Scenarist
Christophe Bec
Illustrator
Eric Henninot
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La lagon de Fortuna
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2007
55 p. : ill.
ISBN
9789088100208

Besprekingen

Kim Melville en haar team van oceanologen krijgen bezoek van Falco, een lid van een splintergroep van Greenpeace, Adome genaamd. Deze groep bezit informatie over de Megalodon, een haaiensoort die al eeuwenlang uitgestorven zou zijn. Tegelijkertijd geeft een steenrijke Oostenrijkse fossielenverzamelaar, Feiersinger genaamd, een opdracht aan de jager Donovan London: hij wil een Megalodon vangen. Tussen deze twee partijen beweegt zich een mysterieuze derde partij, de maatschappij Carthago, die iedereen tegen elkaar uitspeelt. Het dochtertje van Kim, Lou genaamd, vormt qua gedrag een mooie cliffhanger voor de volgende delen van deze stripserie. Het scenario zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. De prachtig ingekleurde tekeningen zijn helder en realistisch, inclusief haaienaanvallen en de gevolgen daarvan. Een nieuwe, verrassende avonturenserie*, zeker de moeite waard.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net
Lees verder op Wikipedia