Strip
Nederlands

Het monster van Djibouti

Christophe Bec (scenarist), Milan Jovanović (illustrator)
Bij een boring in een onderwatergrot worden duikers door een levend fossiel, een mégalodon, aangevallen. Deze prehistorische voorvader van de grote witte haai is het grootste roofdier dat de zeeën en oceanen ooit gekend hebben. Het is een killer van 25 meter! Oceanografe Kim Melville ontdekt dat deze soort in een doolhof va onderwatergrotten overleefd hebben, terwijl er aanvankelijk aangenomen wer
Extra onderwerp
THR, thriller
Titel
Het monster van Djibouti
Scenarist
Christophe Bec
Illustrator
Milan Jovanović 1971-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le monstre de Djibouti
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2013
54 p. : ill.
ISBN
9789088104626 (paperback)

Besprekingen

De oceanologe Kim wordt door de verzamelaar Feiersinger weer herenigd met haar dochtertje Lou. Het team reist af naar Djibouti omdat daar volgens een van de teamleden een Megalodon, een prehistorische haai, te vinden is in een van de baaien. Tijdens de tocht met kleine duikboten naar de onderzeese kloven in de doorgang van El-Kharb doet Kim een andere opmerkelijke ontdekking. De voorzitter van Carthago geeft ondertussen een huurmoordenaar de opdracht om de leden van de splintergroep van Greenpeace te elimineren. Hij heeft daar een opmerkelijke reden voor. Het scenario van deze strip zit vol mysterieuze en spannende plotwendingen. De prachtig ingekleurde tekeningen, van een andere tekenaar dit keer, zijn helder en realistisch. Inclusief haaienaanvallen en de actie van een groep huurmoordenaars en de gevolgen daarvan. De delen zijn niet zelfstandig te lezen; dit deel is het vervolg op 'Challenger deep' (2009)*. Een verrassende avonturenserie, de moeite waard.

Over Christophe Bec

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Bobmorane81

Christophe Bec (Rodez, 24 augustus 1969) is een Franse striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is bekend van de stripreeksen Zero Absolute, Heiligdom (geschreven door Xavier Dorison), Bunker (mede geschreven door Stéphane Betbeder) en Prometheus. Christophe Bec is ook de auteur van de serie Pandemonium (getekend door Stefano Raffaele) en Duisternis (getekend door Iko).

Hij is de broer van striptekenaar Guilhem.

Externe link

  • (en) Christophe Bec, Lambiek.net
Lees verder op Wikipedia