Besprekingen

De bekende Engelse auteur (1971) van historische romans heeft zijn blik in dit boek gericht op het Perzische rijk dat in de derde eeuw voor Christus reikte van de Dardanellen tot aan de Indus rivier in het oosten. Daarbij heeft hij de ‘Anabasis’ van de Griekse schrijver Xenophon als basis gebruikt. Na de dood van Darius II wordt deze opgevolgd door zijn zoon Artaxerxes. Diens jongere broer Cyrus weet een leger van Grieken en Perzen bijeen te brengen en trekt ten strijde om zijn broer van de troon te stoten. De eerste 231 bladzijden gaan daarover. Zijn weergave van de extreme Perzische hofetiquette daarin doet authentiek aan. Omdat het vol zit met dialogen en beschouwingen is het niet het meest boeiende deel van het boek. Pas in het tweede deel, dat gaat over de tocht van de Grieken dwars door de bergen, voortdurend op de hielen gezeten door de Perzische overmacht, maakt de auteur zijn faam waar. Hij schetst op voortreffelijke wijze de problemen als honger, dorst en vijandig terrein wa…Lees verder

Over Conn Iggulden

Conn Iggulden is een Engelse auteur die vooral historische romans schrijft. Hij werd geboren in 1971 en studeerde zowel aan de St. Martins School in Northwood als aan de Merchant Taylor's School. Hij studeerde Engels aan de Universiteit van Londen en gaf later zeven jaar les in dit vak. Hij werd zelfs het hoofd van het Engelse departement aan het St. Gregory's Roman Catholic School in Londen. Iggulden liet zijn post varen toen hij besloot een vierdelige serie te schrijven over de Romeinse consul en veroveraar Julius Caesar. Iggulden is getrouwd en heeft vier kinderen.

Werk

Historische fictie

Iggulden debuteerde met De Poorten van Rome, het eerste deel in zijn vierdelige serie Caesar. De serie is gebaseerd op het leven van Julius Caesar, vanaf zijn geboorte (De Poorten van Rome) tot aan zijn dood (De Toorn van de Goden).

De auteur heeft altijd gesuggereerd dat er een vijfde boek zou versc…Lees verder op Wikipedia