Een wonderlijke winterreis

Corina Bomann (auteur), Lilian Caris (vertaler)
Een jonge vrouw, die een hekel aan kerst heeft, besluit op dringend verzoek van haar stiefbroer met kerst toch naar haar ouderlijk huis te gaan.
Onderwerp
Kerstmis
Titel
Een wonderlijke winterreis
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Eine wundersame Weinachtsreise
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2022
224 p.
ISBN
9789022597699 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Het is december, Leipzig is ondergedompeld in de kerstsfeer en literatuurstudente Anna Wagner doet haar uiterste best om de kerstmuziek zoveel mogelijk te ontlopen. Ze heeft een hekel aan kerst en aan alles wat erbij hoort. Meestal brengt ze de kerstvakantie in een ver, warm land door, maar een dringend verzoek van haar geliefde stiefbroertje heeft haar doen besluiten dit jaar dan toch maar naar haar ouderlijk huis in Berlijn te gaan. Ze ziet er tegenop, vooral omdat ze niet goed met haar stiefvader overweg kan. De reis wordt een onverwacht avontuur waarin alles wat er mis kan gaan, ook mis gaat. Maar het brengt haar verrassende ontmoetingen en het inzicht dat ze nodig heeft om haar afkeer van kerst te begrijpen en weer te kunnen gaan genieten van het feest. Een vlot leesbare feelgood roman van de Duitse bestsellerauteur (1974).

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia