Titel
Sophia's triomf
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris Iris van der Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sophias Triumph
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, copyright 2022
443 p.
ISBN
9789022593196 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

De Duitse Sophia woont in New York met haar echtgenoot en grote liefde Darren. Sophia is gelukkig, maar wil heel graag haar scheikundestudie afmaken om een cosmeticabedrijf te starten. Ze neemt een baan aan bij Helena Rubinstein om deze wens te kunnen financieren. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit. Darren meldt zich na een ruzie zonder overleg met Sophia bij het front. Later ontvangt Sophia bericht dat hij vermist wordt en haar wereld stort in. Intussen heeft Sophia zich ontfermt over haar beste vriendin Henny die in een kliniek verblijft wegens een opiumverslaving. En juist in deze roerige en onrustige tijden ontvangt Sophia van een privédetective belangrijk nieuws over haar dood gewaande zoon Louis. Deze lijvige roman is vlot en beeldend geschreven. De gebeurtenissen van de jaren ’30 en ’40 zijn knap verweven in het verhaal. Ook veel informatie over de opkomst van de cosmetica-industrie. De karakters zijn sympathiek en levensecht neergezet. Derde deel* van ‘De kleuren van s…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia