Titel
Sophia's wens
Auteur
Corina Bomann
Vertaler
Lilian Caris Iris van der Blom
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Sophias Träume
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2021
478 p.
ISBN
9789022593189 (paperback)

Andere formaten:

Besprekingen

Tweede deel van de trilogie 'De kleuren van schoonheid' over de jonge Duitse vrouw Sophia, die ongehuwd zwanger raakt en naar haar vriendin Henny in Parijs vlucht, waar haar kindje dood geboren wordt. In New York gaat ze werken voor cosmeticapionier Helena Rubinstein, maar verliest haar baan wanneer deze haar bedrijf verkoopt. Dan ontvangt Sophia een anonieme brief waarin staat dat haar zoontje nog leeft. In dit niet zelfstandig te lezen vervolg op 'Sophia's hoop' (2021)* gaat Sophia naar Parijs om Louis te zoeken. Daar stuit ze op weinig hulp bij haar zoektocht en huurt een detective in. Terug in New York zoekt ze contact met Elizabeth Arden, die haar een baan aanbiedt. Arden is een geduchte concurrent van Rubinstein; al gauw raakt Sophia verwikkeld in de 'poederoorlog'. Ook met haar vriendin Henny gaat het niet goed, ze is verslaafd aan opium. Dit boeiende verhaal omvat de periode 1926-1933. In een vlotte, levendige stijl zijn historische en politieke gebeurtenissen in het boek verw…Lees verder

Over Corina Bomann

Corina Bomann (Parchim, 7 maart 1974) is een Duitse schrijfster van romans.

Levensloop

Bomann bracht in 2001 haar eerste boek uit in Duitsland met de titel Der Schattengeist. In 2014 verscheen haar eerste Nederlandstalige boek onder de naam Het vlindereiland, dit was een vertaling van haar Duitse boek Die Schmetterlingsinsel uit 2012.

In Nederland heeft Bomann haar naamsbekendheid voornamelijk te danken nadat ze doorbrak met haar boeken uit de De vrouwen van de Leeuwenhof-reeks waarvan ze binnen een jaar tijd meer dan 140.000 exemplaren verkocht.

Bibliografie

Bestseller 60

Lees verder op Wikipedia