Boek
Nederlands

De casanova

Danielle Steel (auteur)
Op het moment dat een gescheiden moeder van drie kinderen een nieuwe liefde in haar leven toelaat, doet haar ex een beroep op haar professionaliteit als psychiater.
Titel
De casanova
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rogue
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2009
ISBN
9789021801940

Besprekingen

Maxime is kinderpsychiater en heeft naast haar drukke praktijk de zorg voor haar drie opgroeiende kinderen. Haar ex-man is multimiljonair en hoewel bijzonder charmant, heeft hij meer oog voor zijn eigen plezier dan voor de kinderen. Als Maxime een relatie krijgt met een andere man, komen haar kinderen in opstand. Deze liefdesroman weet vooral te boeien door het werk van de psychiater. Ze heeft veel te maken met kinderen die zelfmoord willen plegen; boeiend en informatief en tegelijkertijd toch terughoudend vertelt de schrijfster over motieven, problemen en schuldgevoelens. De afloop van het liefdesverhaal is al heel snel duidelijk en daarom niet verrassend. Een boek voor de liefhebbers van het romantische genre, maar zeker ook voor lezers die iets meer diepgang willen. Paperback met vrij kleine, ruim gezette druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia