Boek
Nederlands

De fouten van de moeder

Danielle Steel (auteur), Jet Matla (vertaler)
Olivia Grayson heeft altijd voor haar werk gekozen, en heeft haar kinderen eigenlijk verwaarloosd. Olivia wil dat goedmaken met een droomvakantie, maar het loopt helemaal anders dan ze had gehoopt. Maken haar kinderen nu dezelfde fouten als hun moeder?
Titel
De fouten van de moeder
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Jet Matla
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The sins of the mother
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2013
352 p.
ISBN
9789021809021 (paperback)

Besprekingen

De briljante zakenvrouw Olivia Grayson (69 jaar) uit New York staat aan het hoofd van het familiebedrijf The Factory dat wereldwijd woonwarenhuizen bezit. Door keihard te werken heeft ze veel gemist van haar vier kinderen die werden opgevoed door hun vader en hun oma. Het eerste deel van deze roman staat in het teken van de luxe cruise die Olivia haar kinderen en kleinkinderen aanbiedt ter gelegenheid van haar zeventigste verjaardag. Het tweede deel van het verhaal vertelt hoe het de familie daarna vergaat, hoe patronen zich herhalen en hoe Olivia anders tegen het leven gaat aankijken. Een typisch Daniëlle Steel-verhaal met veel herhalingen rond het leven van de elite, problemen die redelijk snel en gemakkelijk worden opgelost en vooral het hebben en houden van een goede band tussen familieleden. Een welkome uitgave voor de talrijke fans van de Amerikaanse bestsellerauteur (1947) die sinds haar debuut 85 populaire romans heeft geschreven waarvan er ruim twintig verfilmd zijn voor tele…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia