Boek
Nederlands

Een vrouw van adel

Danielle Steel (auteur), Marja Borg (vertaler)
Als voor een bankkluis vol spectaculaire juwelen geen erfgenaam gevonden wordt, moeten een rechtbankmedewerkster en een veilingmeester op zoek naar de herkomst van de sieraden en de oude foto's en brieven.
Titel
Een vrouw van adel
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Property of a noblewoman
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2018
316 p.
ISBN
9789021025841 (paperback) 9789024574353 (paperback)

Besprekingen

Danielle Steel (1947) vertelt hier het verhaal van een bankkluis vol juwelen, waarvoor na de dood van eigenares Marguerite Wallace Pearson di San Pignelli aanvankelijk geen erfgenaam gevonden wordt. Jane Willoughby van de testamentaire rechtbank en Phillip Lawton van veilinghuis Christie's moeten op onderzoek. Marguerite verliet Amerika in 1942 met een gebroken hart. Ze bouwde een nieuw leven op met een Italiaanse graaf, maar kon nooit vergeten wat en wie ze had achtergelaten. Het onderzoek, dat plaatsvindt in New York, Californië, Rome en Napels, brengt verbluffende toevalligheden aan het licht, die door de weinig opwindende plotontwikkeling en de doorsnee personages toch voorspelbaar overkomen. De enige kleurrijke figuur is de moeder van Phillip, op wie de gebeurtenissen ook de meeste uitwerking hebben. Het verhaal bevat veel lange herhalingen en overbodige scènes en de stijl laat te wensen over. Toch zal ook deze romantische geschiedenis weer veel lezers kunnen bekoren.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia