Boek
Nederlands

Het spel van de macht : wat offer je op om je toppositie te handhaven?

Danielle Steel (auteur), Maya Denneman (vertaler)
+1
Het spel van de macht : wat offer je op om je toppositie te handhaven?
×
Het spel van de macht : wat offer je op om je toppositie te handhaven? Het spel van de macht : wat offer je op om je toppositie te handhaven?

Het spel van de macht : wat offer je op om je toppositie te handhaven?

Een vrouw en een man die allebei een eigen internationaal bedrijf leiden, gaan totaal verschillend om met de macht die ze hebben.
Titel
Het spel van de macht : wat offer je op om je toppositie te handhaven?
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Maya Denneman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Power play
Editie
2
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
349 p.
ISBN
9789024565993 (paperback)

Besprekingen

De eerste hoofdpersoon in dit boek is Fiona Carson (49 jaar, gescheiden, moeder van twee studerende kinderen). Ze leidt een internationaal bedrijf en haar werk is haar leven geworden. Privé op zoek naar geluk krijgt ze een relatie met een bekende journalist - maar hoe betrouwbaar is hij? Tweede hoofdpersoon is Marshall Weston (51 jaar, getrouwd, vader van drie kinderen) die ook aan het hoofd staat van een megabedrijf. Hij leidt een dubbelleven met een jonge vrouw en een 7-jarige tweeling. Zijn bestuur komt achter dat tweede gezin en dwingt hem een keuze te maken tussen zijn perfecte directeursvrouw en de vrouw van zijn dromen. Beide hoofdpersonen zijn ambitieus, hardwerkend en rijk, maar gebruiken hun macht op een verschillende manier. Een in een rustig tempo verteld verhaal dat laat zien hoe stressvol het zakenleven is, welke keuzes er gemaakt worden en hoe weinig tijd er is voor een eigen leven. Deze makkelijk leesbare roman is het 90e boek van de Amerikaanse schrijfster die al jare…Lees verder

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia