Boek
Nederlands

Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers

Danielle Steel (auteur), Lara Visser (vertaler)
+1
Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers
×
Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers

Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers

Peter raakt in de financiële crisis alles kwijt: zijn huis, zijn vrouw en zijn baan in de financiële sector. Hij heeft alleen nog een huisje in zijn geboorteplaats.
Onderwerp
Broers
Titel
Verloren zoon : een geheim overschaduwt de band tussen twee broers
Auteur
Danielle Steel
Vertaler
Lara Visser
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Prodigal son
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2016
332 p.
ISBN
9789024568529 (paperback)

Besprekingen

De ooit zo succesvolle Peter McDowell heeft een alom als arts gerespecteerde tweelingbroer: Michael. Door de crisis is Peter alles kwijtgeraakt, ook zijn vrouw en twee zonen hebben hem verlaten. Jarenlang heeft hij geen contact meer gehad met zijn broer, hun karakters waren te verschillend en dat leverde voortdurend problemen op. Nu besluit hij zijn broer, die met zijn hele inzet zorgt voor zijn invalide vrouw, op te zoeken. Maar niets is wat het lijkt en de hereniging heeft dan ook verrassende gevolgen. De Amerikaanse bestsellerauteur (1947) heeft meer dan negentig romans op haar naam staan, die in vele talen verschenen zijn. Ook in dit verhaal heeft ze meestal realistische karakters neergezet. Het komt wat traag op gang, maar wordt geleidelijk aan spannender, hoewel zo nu en dan de vaart er wordt uitgehaald door gedachtenspinsels en veel dialogen. Niettemin zullen spanning en romantiek ook nu weer goed zijn voor een grote lezerskring.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia