Boek
Nederlands

Vrijgezellen

Danielle Steel (auteur)
Als drie jongemannen hun jaarlijkse vakantie houden aan boord van een luxe jacht in de Middellandse Zee, kunnen ze nog niet bevroeden dat dit de laatste keer zal zijn.
Titel
Vrijgezellen
Auteur
Danielle Steel
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Toxic bachelors
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2006
367 p.
ISBN
90-245-6099-3

Besprekingen

Charles, Adam en Gray zijn drie boezemvrienden. Ze zijn alle drie vrijgezel en daar genieten ze van. Ze zijn ook altijd te vinden voor een avondje uit dat steevast uitloopt op een ware slemppartij met katers en andere kwaaltjes tot gevolg. Hun zomervakantie brengen ze elk jaar door op het luxejacht van Charles. Genieten is hun enige doel en dat doen ze dan ook grondig.

Het verhaal gaat aanvankelijk over hun leven als losbandige vrijgezellen die meisjes versieren en slemppartijen houden. Steel schrijft op haar eigen manier: de mannen zijn steenrijk of superintelligent en onweerstaanbaar. De vrouwen zijn makkelijk te versieren en bloedmooi. Charles erfde op zijn 21e een immens fortuin. Hij beheert dat perfect, en trekt zich ook het lot van minderbedeelden aan. Hij is nooit getrouwd, omdat hij, naar eigen zeggen "de ware nog niet gevonden heeft." Adam was vijf jaar getrouwd en heeft twee kinderen. In het vervolg wil hij elke verbinding uit de weg gaan en hij heeft een turbulent li…Lees verder
Drie aantrekkelijke vrienden hebben veel succes in hun beroep, maar kunnen de ware liefde niet vinden. Als ze eindelijk hun droomvrouw ontmoeten, durven ze het geluk niet te accepteren. Alledrie zitten ze met frustraties en trauma’s die ze eerst moeten verwerken voordat ze zich kunnen overgeven aan de liefde. Dit romantische verhaal is zeer voorspelbaar. Er wordt veel informatie gegeven over de kleding die de heren dragen: dure en zeer exclusieve merken. De vrouwen op wie ze uiteindelijk vallen, zijn zonder uitzondering zeer knap en intelligent, en geschapen voor het moederschap. Maar ook zij hebben traumatische ervaringen. Irrealistisch, voorspelbaar en supersentimenteel met overgevoelige mannen en perfecte vrouwen en luxe. Schrijfsters bekendheid zal toch wel lezers aantrekken. Volle bladspiegel, vrij kleine druk.

Over Danielle Steel

Danielle Steel (New York, 14 augustus 1947) is een Amerikaanse schrijfster van romantische boeken, veelal gelezen door vrouwen. Steel heeft meer dan 120 romans geschreven (per 2019), waarvan verschillende verfilmd zijn. Er zijn al meer dan 800 miljoen exemplaren van haar romans verkocht, in 69 landen en 43 talen (per 2018).

Naast haar werk voor volwassenen heeft Steel ook een serie kinderboeken geschreven, de Max en Martha-serie. Ook schreef ze vier 'Freddie'-boeken, over gebeurtenissen in het leven van kinderen, zoals een doktersbezoek en een nacht uit logeren. Ook heeft zij een poëziebundel gepubliceerd.

Steel is zeer geïnteresseerd in het welzijn van kinderen. Zelf heeft zij negen kinderen grootgebracht. Ze is vijf keer getrouwd geweest, met Claude-Eric Lazard, Danny Zugelder, William Toth, John Traina en Tom Perkins. Haar zoon Nicholas Traina pleegde op 19-jarige leeftijd zelfmoord. Steel schreef twee non-fictieboeken over Nicholas' leven en dood, Having…Lees verder op Wikipedia