Boek
Nederlands
FBI-agente Atlee Pine komt 30 jaar na de ontvoering van haar toen 6-jarige tweelingzusje op het spoor van de vermoedelijke dader en ze krijgt vrij om samen met een oude vriend dit spoor na te trekken.
Titel
Daglicht
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Daylight
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2020
398 p.
ISBN
9789400512818 (paperback)

Besprekingen

Dertig jaar nadat haar toen zes jaar oude tweelingzusje ontvoerd werd, komt FBI-agente Atlee Pine de naam van de vermoedelijke dader te weten en krijgt ze tijdelijk vrij van haar oversten om dat spoor na te trekken. Wat toen gebeurde lijkt op een wraakactie omdat de moeder van Pine als undercoveragente een maffiabaas de gevangenis in had gekregen. Tijdens haar onderzoek ontmoet ze een oude vriend, speciaal agent in het leger Fuller, die onderzoek doet naar iemand uit dezelfde familie. Samen bijten ze zich vast in de familie Vincenzo maar ontdekken al snel dat er meer aan de hand is. Enkele doden later wordt ook hun leven bedreigd als ze te dicht bij een grootscheepse seks- en chantagezaak op hoog niveau komen. In dit derde deel* van de Atlee Pine-serie wordt de nevenplot van Fuller spannend uitgewerkt met snedige dialogen en veel actie. Het is echter voor de lezer een ontgoocheling dat de zaak van het verdwenen zusje na drie boeken nog niet afgesloten is. Niet zijn beste thriller.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci …Lees verder op Wikipedia