Boek
Nederlands
Een ex-militair die op Wall Street werkt, wordt na de moord op een van zijn collega’s door een inlichtingendienst onder druk gezet om zijn baas te bespioneren.
Titel
De 6:20 man
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The 6:20 man
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2022
400 p.
ISBN
9789400515130 (paperback)

Besprekingen

Een thriller met spionage-elementen die zich afspeelt in de financiële wereld. Het boek volgt het verhaal van Travis Devine, een ex-militair die op Wall Street werkt. Travis wordt na de moord op een van zijn collega’s door de inlichtingendienst Homeland Security onder druk gezet om zijn baas te bespioneren. Travis moet meewerken omdat de inlichtingendienst het geheim uit zijn militaire verleden dreigt te onthullen: de reden waarom hij het leger moest verlaten. Het boek is toegankelijk en met vaart geschreven. David Baldacci (Richmond, 1960) is een internationaal bekende Amerikaanse auteur, scenarioschrijver en voormalig bedrijfsjurist en advocaat. Zijn werk is in vijfenveertig talen vertaald en wordt wereldwijd uitgegeven.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci …Lees verder op Wikipedia