Boek
Nederlands

De lange schaduw

David Baldacci (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
Samen met zijn nieuwe partner onderzoekt FBI-agent Amos Decker de moord op een federale rechter en haar bodyguard in haar huis in Florida.
Titel
De lange schaduw
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Long shadows
Uitgever
Utrecht: A.W. Bruna Uitgevers, copyright 2022
430 p.
ISBN
9789400515635 (paperback)

Besprekingen

Een meeslepende thriller-detective in de serie over FBI-agent Amos Decker. Samen met zijn nieuwe partner Frederica White onderzoekt Decker de brute moord op een federale rechter en haar bodyguard in haar huis in Florida. Buren en vrienden hebben niks gezien of gehoord, en ex-man Barry en tienerzoon Tyler hebben beiden een alibi. Waarom had de rechter behoefte aan een bodyguard, en wat is de betekenis van de boodschap die de moordenaar heeft achtergelaten? Naarmate het onderzoek vordert, loopt het dodental op. Het spoor leidt naar een vroegere presidentscampagne, een onopgeloste misdaad en naar hebzucht, bedrog en corruptie in het centrum van de macht. ‘De lange schaduw’ is in een scherpe, vlotte stijl geschreven. David Baldacci (Richmond, 1960) is een internationaal bekende Amerikaanse auteur. Hij studeerde politieke wetenschappen en rechten en was negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat. Baldacci’s werk is in meer dan veertig talen vertaald en wordt wereldwijd uitgegeven.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci …Lees verder op Wikipedia