Boek
Nederlands

Dodelijk spel

David Baldacci (auteur), Jolanda te Lindert (vertaler)
Californië, jaren vijftig: nadat oorlogsveteraan Aloysius Archer een gevangenisstraf heeft uitgezeten, is zijn enig doel privédetective worden en met de talentvolle Liberty als zijn assistent begint hij aan zijn eerste opdracht die complex en gevaarlijk blijkt te zijn.
Titel
Dodelijk spel
Auteur
David Baldacci
Vertaler
Jolanda te Lindert
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A gambling man
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2021
400 p.
ISBN
9789400513716 (paperback)

Besprekingen

Tweede deel* in de serie met Aloysius Archer in de hoofdrol van bestsellerauteur Baldacci (1960). Oorlogsveteraan Archer heeft een gevangenisstraf uitgezeten voor een misdaad die hij niet heeft begaan, maar als hij in 1949 vrijkomt is hij niet verbitterd, zint niet op wraak. Nadat hij uit de gevangenis is ontslagen, zoekt hij werk als privédetective in Californië. De reis ernaartoe levert hem al de nodige avonturen op. Eenmaal aangenomen beginnen de problemen pas echt. In het stadje waar hij werkt, deelt een rijke familie de lakens uit. Juist deze familie is betrokken bij zijn eerste onderzoek, waarbij het draait om chantage, moord, politiek en corruptie. De verhalen over Aloysius spelen zich af in de jaren vijftig. Het verhaal draait om stoere mannen, prachtige auto’s en weelderige vrouwen. Ingrediënten voor onbekommerd leesplezier. Bevat bloedige en gewelddadige scenes. Drie sterren in de VN Detective & Thrillergids 2021.

Over David Baldacci

CC BY 2.0 - Foto van/door Mark Coggins from San Francisco

David Baldacci, (Richmond, Virginia 5 augustus 1960) is een Amerikaans auteur.

Biografie

Baldacci studeerde eerst Engels en geschiedenis aan de Virginia Commonwealth University, waar hij cum laude afstudeerde (1982). Hierna deed hij een rechtenstudie (afgestudeerd in 1986). Tijdens deze periode begon hij met schrijven. Na zijn studies was hij gedurende negen jaar werkzaam als bedrijfsjurist en advocaat in Washington D.C.. In 1996 debuteerde Baldacci met Het recht van de macht. Vanaf dat moment wijdde hij zich geheel aan het schrijven. Van zijn boeken zijn al meer dan 100 miljoen exemplaren verkocht.

Bibliografie

Filmografie

  • Absolute Power (1997) - met Clint Eastwood als regisseur en hoofdrolspeler
  • Wish You Well (2013) - met Ellen Burstyn, Mackenzie Foy & Josh Lucas. David Baldacci …Lees verder op Wikipedia