De keiharde en corrupte agent Alex besluit op het rechte pad te gaan nadat hij per ongeluk zijn partner neerschoot. De onderwereld wil hem echter niet zomaar laten gaan.
Titel
Alex. [Seizoen 1]
Acteur
Dragomir Mrsic Rakel Wärmländer
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumiere, © 2017
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2017
Speelduur
6 x 42 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003481099

Besprekingen

Zweedse misdaadserie, bedacht door Dragomir Mrsic (Snabba cash; Leo), die ook de hoofdrol speelt. Aleksander ‘Alex’ Leko is een keiharde en corrupte agent die besluit zijn banden met de onderwereld te verbreken wanneer hij per ongeluk zijn partner neerschiet. De misdadigers laten dat niet zomaar gebeuren, waardoor Alex en zijn gezin in levensgevaar komen. Tegelijkertijd krijgt hij een nieuwe partner toegewezen, de plichtsgetrouwe carrièrevrouw Frida (Rakel Wärmländer), die als opdracht heeft om hem in de val te lokken. Zes afleveringen.

Over Dragomir Mrsic

Dragomir Mrsic (Prijedor, 2 oktober 1969) is een Bosnisch-Zweedse acteur, veroordeelde crimineel en taekwondoka. In de mede door hem bedachte misdaadserie Alex trad hij aan als hoofdrolspeler.

Biografie

Toen Mrsic nog geen jaar oud was, vestigden zijn ouders zich met het gezin in Zweden. Als 18-jarige werd hij noords kampioen taekwondo. In 1990 pleegde hij een overval op een bank in Stockholm, waarvoor hij drie jaar celstraf kreeg. Nadat hij vrijkwam, volgde hij een sportopleiding in Lidingö.

Tussen 2000 en 2004 was Mrsic taekwondotrainer bij het topprogramma van het Zweeds Olympisch Comité. In 2007 kreeg hij zijn eerste filmrol.

Filmografie (selectie)

Lees verder op Wikipedia