Boek
Nederlands

Het oneindige meer

Erin Hunter (auteur), Sandra C. Hessels (vertaler)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
De Wilde Troep komt aan bij een enorm meer. Maar het water is niet drinkbaar. Lucky probeert zijn vrienden te helpen en te beschermen. Maar hij heeft een naar voorgevoel, een visioen over de Hondenstorm. Vanaf ca. 10 jaar.
Onderwerp
Honden
Titel
Het oneindige meer
Auteur
Erin Hunter
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The endless lake
Uitgever
Antwerpen: SU Books, 2017
278 p.
ISBN
9789002262654 (paperback)

Besprekingen

Het schrijverscollectief Erin Hunter heeft al veel reeksen fantasy met dieren in de hoofdrol op haar naam staan. Dit boek is het vijfde deel in de reeks 'Survivor dogs'*. De uitgave vertelt voort waar het vorige deel is gebleven. Centrale thema is de strijd die altijd op de loer ligt: die tegen de elementen (dit keer: een oneindig meer met zout water), tegen de honger (er is nauwelijks eten), de Wilde Honden (de ‘goeden’) tegen de troep van de Woeste Honden (de ‘slechten’), het gevecht om leiderschap en waardigheid: moed, dapperheid – versus verraad, misleiding en overlopen. Lucky werpt zich meer en meer op als leider van de Wilde Troep. Hij wijst de roedel de weg op momenten dat het moeilijk wordt en gaat met scherpzinnigheid voorop in de strijd. Ook dit verhaal wordt met vaart verteld, met volop dialoog en reflectie. Kinderen zullen veel dingen herkennen die ook in het leven van mensen een rol spelen. Voor echte lettervreters vanaf ca. 10 jaar.

Over Erin Hunter

Erin Hunter is een pseudoniem dat wordt gebruikt door een schrijverscollectief bestaande uit Cherith Baldry, Kate Cary, Tui Sutherland, Gillian Philip, Bas Vandeun, Mantie, Inbali Iserles en Victoria Holmes als redactrice. Erin Hunter is vooral bekend van de boekenserie Warrior Cats. Andere werken die onder dit pseudoniem worden uitgegeven zijn de series Seekers, Bravelands en Survivor dogs.

Op Sutherland na, die in de Verenigde Staten woont, wonen alle schrijfsters in het Verenigd Koninkrijk. Het idee voor Warrior Cats en Seekers komt van Holmes, die de personages en verhaallijnen bedenkt. Baldry, Cary en Sutherland, die elkaar nog nooit ontmoet hebben en voornamelijk via e-mail communiceren, zijn verantwoordelijk voor het schrijven van de manuscripten. Holmes verricht redactiewerk om ervoor te zorgen dat het hele boek leest alsof het door één schrijfster geschreven is (Erin Hunter). Philip en Iserles voegden zich als laatste…Lees verder op Wikipedia