Taal
Nederlands
Uitgever
Universal, © 2007
1 dvd-video
Oorspr. opname
2007
Speelduur
ca. 100 min.
Aantekening
Nederlands gesproken Ondertiteling: Frans, Engels
EAN
5050582537420

Besprekingen

Deze speelfilm van de Vlaamse regisseur Felix Van Groeningen is zijn tweede. Het verhaal speelt in een slaperige provinciestad. Wanneer Kelly na een aantal jaren in New York terugkeert naar haar oude woonplaats, maakt ze herinneringen en spanningen los in haar oude vriendengroepje, nu eind-twintigers. De vijf proberen het verleden te laten herleven, maar het is niet meer zoals vroeger. De sfeer is melancholiek en ook humoristisch, het verhaal levensecht. Floortje Smit (Volkskrant 20-12-'07): '(...) Een wat dramatische plotwending is eigenlijk te expliciet (...) Regisseur Felix van Groeningen benadrukt mooi de verwarring en eenzaamheid. (...) Toch: zwartgallig wordt het niet. Het afscheid van verloren dromen is uiteindelijk zoet-melancholisch, niet dramatisch.' De dvd bevat geen extra's.

Over Felix Van Groeningen

Felix van Groeningen (Gent, 31 mei 1977) is een Belgische filmregisseur.

Biografie

In 2000 studeerde van Groeningen af aan het Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Gent (KASK) in de audiovisuele kunsten. Hij werkte als acteur, maar klapte dicht op het podium. Hij ging regisseren voor theater, maar koos toch voor film. Met producent Dirk Impens maakte hij de langspeler Steve + Sky waarin zijn toenmalige vriendin (en ex-model) Delfine Bafort aan de zijde speelde van Titus De Voogdt. In 2004 werd dit debuut bekroond als beste Belgische film met de Joseph Plateauprijs.

In 2007 bracht hij Dagen zonder lief uit, met onder meer An Miller en een soundtrack van Jef Neve. In 2008 begon hij aan de verfilming van het boek De helaasheid der dingen van Dimitri Verhulst. In oktober 2009 kwam de film uit in België en Nederland na een selectie voor de Quinzaine des Réalisateurs in mei op het Filmfestiva…Lees verder op Wikipedia