Als een groep jongeren naar een vanwege een moordgeval al twintig jaar verlaten ski-oord gaan om daar te feesten, blijken daar mysterieuze gebeurtenissen plaats te vinden.
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Black lake. Seizoen 1
Acteur
Filip Berg Valter Skarsgård Anna Åström
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2016
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003481846

Besprekingen

Zweedse horrorthriller, een televisieserie in 16 afleveringen (2016), bedacht door Ulf Kvensler. Met Filip Berg (A man called Ove), Valter Skarsgard en Anna Astrom (Midsommar, Vikings). Een rijkeluisjongen wil een 20 jaar geleden, vanwege een moordgeval, gesloten skivakantieverblijf weer openen. Hij gaat erheen met zijn Deense vriendin, zijn broer en een groep vrienden om te skieën, te feesten en te flirten. Zowel zijn vriendin als de beheerder en de eigenaren van een sneeuwscooterbedrijf in de buurt zien niets in zijn plannen. Dan vinden er mysterieuze gebeurtenissen plaats en ontstaat er onenigheid in de groep. In 2018 volgde een tweede seizoen, dat een prequel is bij seizoen 1. Beoordeling IMDb: 6,2. Stuart Jeffries (theguardian.com 19-1-’19): Een hersteloord verandert in nachtmerrie voor zijn genietende bewoners in deze uitbundige maar vlakke Scandinavische horror (3 sterren).

Over Filip Berg

Filip Niclas Berg (Danderyd, 2 oktober 1986) is een Zweedse acteur.

Biografie

Berg volgde zijn opleiding aan de Adolf Fredrik's Music School in Stockholm. Met zijn rol in de film Hip hip hora! brak hij in 2004 door als acteur.

In 2014 werd hij genomineerd voor een aan het Stockholm Film Festival gerelateerde Rising Star Award met zijn rol in de film Stockholm Stories. In 2016 volgde met zijn optreden in Odödliga een nominatie voor een Guldbagge als 'Beste acteur'. Het jaar daarop maakte Berg in dezelfde categorie kans op een Kristallen met zijn rol in televisieserie Svartsjön (Black Lake). In 2022 volgde opnieuw een nominatie voor een Guldbagge. Ditmaal in de categorie 'Beste mannelijke bijrol' met zijn acteerwerk in de film Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

Privé

Berg had e…Lees verder op Wikipedia