Zes personen gaan op een eiland met een duister verleden een therapie volgen, tijdens de behandeling wordt een oud moordmysterie aan het licht gebracht.
Kijkwijzer
Vanaf 16 jaarVanaf 16 jaar
Titel
Black lake. Seizoen 2
Acteur
Filip Berg Hedda Stiernstedt Alida Morberg
Taal
Zweeds
Uitgever
Lumière, © 2019
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2018
Speelduur
8 x 45 min.
Aantekening
Zweeds gesproken, Nederlandse ondertiteling
EAN
5407003481853

Besprekingen

Zweedse horrorthriller, een televisieserie in acht afleveringen (2018), bedacht door Ulf Kvensler. Seizoen 2 is een prequel bij seizoen 1* en heeft op het hoofdpersonage na - gespeeld door Filip Berg (A man called Ove) - een vrijwel geheel andere cast, onder wie Hedda Stiernstadt, André Eriksen (Vikings), Alida Morberg (Beck) en Bahar Pars (A man called Ove). In seizoen 2 komen zes personen, onder wie Johan uit seizoen 1, aan op het eiland Kallskär. Vroeger woonden daar cholerapatiënten, later oorlogsvluchtelingen en uiteindelijk criminelen. Nu helpt coach Uno Leijon er verslaafden, criminelen en andere cliënten om hun leven weer op de rit te krijgen. In een therapie van twee weken moeten ze zich daartoe compleet aan hem onderwerpen. De nieuwe groep heeft het zwaar in de therapie. Ze komen in aanraking met het duistere verleden van het eiland en opeens ligt er een lijk in het water. Beoordeling IMDb: 6,2 (hele serie). Adam Sweeting (theartsdesk.com 20-1-2019): Na een intrigerende star…Lees verder

Over Filip Berg

Filip Niclas Berg (Danderyd, 2 oktober 1986) is een Zweedse acteur.

Biografie

Berg volgde zijn opleiding aan de Adolf Fredrik's Music School in Stockholm. Met zijn rol in de film Hip hip hora! brak hij in 2004 door als acteur.

In 2014 werd hij genomineerd voor een aan het Stockholm Film Festival gerelateerde Rising Star Award met zijn rol in de film Stockholm Stories. In 2016 volgde met zijn optreden in Odödliga een nominatie voor een Guldbagge als 'Beste acteur'. Het jaar daarop maakte Berg in dezelfde categorie kans op een Kristallen met zijn rol in televisieserie Svartsjön (Black Lake). In 2022 volgde opnieuw een nominatie voor een Guldbagge. Ditmaal in de categorie 'Beste mannelijke bijrol' met zijn acteerwerk in de film Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton.

Privé

Berg had e…Lees verder op Wikipedia