Boek
Nederlands

De Tepper tweeling maakt New York onveilig

Geoff Rodkey (auteur), H.C. Kaspersma (vertaler)
+1
De Tepper tweeling maakt New York onveilig
×
De Tepper tweeling maakt New York onveilig De Tepper tweeling maakt New York onveilig

De Tepper tweeling maakt New York onveilig

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
De school van de tweeling Claudia en Ries (12) organiseert een speurtocht in New York voor het goede doel. Maar de wedstrijd verloopt niet erg eerlijk. Met veel foto's en grappige illustraties. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
De Tepper tweeling maakt New York onveilig
Auteur
Geoff Rodkey
Vertaler
H.C. Kaspersma
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Tapper twins tear up New York
Uitgever
Amsterdam: Moon, 2016
270 p. : ill.
ISBN
9789048831012 (hardback)

Besprekingen

Claudia organiseert, via school, een speurtocht door New York om geld in te zamelen voor het goede doel. De speurtocht is gebaseerd op 'Mega hunt', een game waar Claudia's tweelingbroer Ries verslaafd aan is. Tijdens de tocht moeten ze allemaal opdrachten doen en bewijs mee terug nemen. Dat dit niet altijd volgens de regels gaat, moge duidelijk zijn. Tweede deel uit de serie ‘De Tepper tweeling'*. Komisch verhaal van het zogenaamde graphic novel genre vol appjes, foto's, screen shots etc. Verteld in een soort interview-/toneelvorm: Naam van personage, en daaronder diens commentaar op wat er gebeurt. Humoristisch met leuke weetjes over New York. Karakters worden beschreven zoals tieners dat kunnen doen: recht voor z'n raap en zonder enige nuance. Door de grote hoeveelheid illustraties ook voor minder gemotiveerde lezers. Leuk boek dat door kinderen vanaf ca. 10 jaar verslonden zal worden.

De Tepper Tweeling maakt New York onveilig

De Tepper Tweeling, dat zijn Claudia en Ries. Ze wonen in New York en zitten op een dure privéschool. Claudia is de meest ondernemende, ze is klassenpresident van groep 8 en als zodanig vat ze het plan op om een sponsorspeurtocht te houden voor een goed doel, nl. de Manhattan Voedselbank. Broer Ries helpt op zijn chaotische manier mee aan de voorbereidingen. In dit boek doet Claudia het verslag van de voorbereiding, het verloop en de nasleep van de speurtocht; ze noemt het 'een gesproken geschiedenis'. En dat is het inderdaad want het boek bestaat uit sms’jes en chatberichten, bekvechterij tussen broer en zus, ouders en klasgenoten.

Er staan veel tekeningen, stadsplannen en (slechte) foto's in en veel overbodig gezwam wat het lezen snel en vluchtig maakt. De taal wordt verhaspeld tot afkortingen en er staan veel zogenaamde G.B.W.'s (geen bestaand woord) in, zoals: gestrifd, stetterden, smeugisch, gekrudseld, babylicious, omskurlen ... Het verslag in dialoogvorm wemelt va…Lees verder