Boek
Engels

A clash of kings

Na het overlijden van de koning van de Sunset Lands valt het rijk uiteen en ontstaan er zeven rivaliserende koninkrijken.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
A clash of kings
Auteur
George R.R. Martin
Taal
Engels
Uitgever
New York: Bantam, 2011
1009 p. : krt.
ISBN
9780553579901 (paperback)
Andere talen:

Besprekingen

Tweede deel van een vijfdelig fantasy-epos (in zes boeken*) over een middeleeuwse wereld. De auteur is een vooraanstaande sf- en fantasyschrijver, o.a. bekend van zijn scripts vor de populaire tv-serie Beauty and the beast (ook in Nederland uitgezonden). Dit boek staat niet op zich: deel 1 moet men gelezen hebben. Na het overlijden van koning Robert van de Sunset Lands valt het rijk uiteen en ontstaan zeven rivaliserende koninkrijken. De lezer volgt een dozijn hoofdrolspelers met evenveel verhaallijnen. De namenlijst achterin het boek is meer dan nodig; het plot is gecompliceerd en gelaagd. De fantasy-wereld die Martin neerzet, is realistisch en zeer rijk aan kleur en details, maar ook duister en gewelddadig. De serie behoort wellicht tot de beste in de epische fantasy. Dit zal mogelijk een klassieker worden, die de vele fans van Robert Jordan, Tad Williams en Raymond Feist zal aanspreken. Voorin zijn zes kaarten opgenomen. Pocket met kleine druk en smalle marges.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierde…Lees verder op Wikipedia