Boek
Nederlands

Een dans met draken. 1, Oude vetes, nieuwe strijd

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (vertaler), Jet Matla (vertaler)
Daenerys heerst als laatste telg van het huis Targaryen, maar er zijn verschillende rivalen die het op haar troon hebben gemunt.
Titel
Een dans met draken. 1, Oude vetes, nieuwe strijd
Auteur
George R.R. Martin
Vertaler
Renée Vink Jet Matla Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A dance with dragons 1
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2011
735 p.
ISBN
9789024556335 (hardback)

Besprekingen

Het eerste deel van het vijfde boek uit de serie 'Het lied van ijs en vuur', over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het boek speelt zich af in dezelfde periode als het vierde boek 'Een feestmaal voor kraaien' (2006)*, maar wordt ditmaal verteld vanuit het perspectief van personages die in dat boek niet of nauwelijks voorkwamen. We volgen onder andere de belevenissen van Tyrion, Daenerys en Jon. Daenerys heerst als laatste telg van het huis Targaryan, maar er zijn verschillende belagers die het op haar troon hebben gemunt. Er wordt veel gekonkeld en gemanipuleerd en het verhaal kent zoals gewoonlijk weer een aantal zeer onverwachte wendingen. Een aanrader voor iedereen die van originele fantasy houdt. Met uitgebreide appendices over de verschillende koninkrijken en families. Kleine druk; voorin enkele kaartjes.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierde…Lees verder op Wikipedia