Boek
Nederlands

Een dans met draken. 2, Zwaarden tegen draken

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (vertaler), Jet Matla (vertaler)
Verdere belevenissen van de Starks, Lannisters en andere grote families van de Zeven Koninkrijken.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Een dans met draken. 2, Zwaarden tegen draken
Auteur
George R.R. Martin
Vertaler
Renée Vink Jet Matla Niels van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
A dance with dragons 2 : after the feast
Editie
8
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2014
728 p. : ill.
ISBN
9789024541591 (hardback)

Besprekingen

Dankzij de Amerikaanse HBO-hitserie ‘Game of Thrones’ verkopen de boeken van George R. R. Martin als zoete broodjes. De boekenreeks van de Amerikaanse auteur bestaat uit vijf delen, waarvan sommigen opgesplitst zijn in twee aparte boeken. Het tweede deel van Een dans met draken, ‘Zwaarden tegen draken’, is geen vervolg van het eerste deel, ‘Oude vetes, nieuwe strijd’, maar speelt zich op hetzelfde moment af als het vierde deel van de serie, namelijk, Een feestmaal voor kraaien. Daardoor kan de lezer misschien enige verwarring ervaren als hij aan dit boek begint, maar het wordt al snel duidelijk in welke tijdsperiode het verhaal zich chronologisch gezien precies afspeelt. Zoals bij alle boeken van deze auteur moet je je hoofd er dus wel bij houden aangezien er enorm veel gebeurt met enorm veel verschillende personages.
Zoals trouwe lezers van de reeks zullen weten, gaat elk hoofdstuk over een personage. Dat is hier dan ook niet anders. In dit vijfde deel van de reeks…Lees verder
Het tweede deel van het vijfde boek uit de serie 'Het lied van ijs en vuur', over de liefdes, levens en ambities van de Starks, de Lannisters en alle andere grote families van de Zeven Koninkrijken. Het verhaal neemt weer een paar onverwachte wendingen. Tyrion Lannister komt in de problemen en wordt samen met het dwergenmeisje Centje verkocht als slaaf. Theon Grauwvreugd is terug in Winterfel en laat heer Rammert trouwen met een meisje dat zich voordoet als Arya Stark. Ondertussen is de echte Arya ondergedoken in een tempel, waar ze een zware training krijgt als moordenares. Bij de Muur heeft Jon Sneeuw zijn handen vol. Met uitgebreide appendices over de verschillende koninkrijken en families. Kleine druk; voorin enkele kaartjes en achterin zestig pagina's met genealogieën.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierde…Lees verder op Wikipedia