Boek
Nederlands

Een storm van zwaarden. 2, Bloed en goud

George R.R. Martin (auteur), Renée Vink (vertaler)
De burgeroorlog die na het overlijden van de koning van de zeven koninkrijken is ontstaan, zet zich voort.
Extra onderwerp
fantasy
Titel
Een storm van zwaarden. 2, Bloed en goud
Auteur
George R.R. Martin
Vertaler
Renée Vink
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Blood and gold
Editie
7
Uitgever
Amsterdam: Luitingh Fantasy, 2012
607 p. : ill.
ISBN
9789024556731 (hardback)

Besprekingen

De tweede band (eerste band: 'Staal en sneeuw'*) van het bijzonder spannende derde deel 'Een storm van zwaarden' van de heroïsche fantasycyclus 'Een lied van ijs en vuur'. De burgeroorlog tussen de Starks en de Lannisters na de dood van koning Robert zet zich voort. De strijd om de macht is op zijn hevigst. Twee belangrijke huwelijken moeten de banden verstevigen, doch beide bruiloften eindigen 's avonds dramatisch. Tyrion Lannister, de Kobold, wordt als schuldige aangewezen en ter dood veroordeeld. Zijn vrouw Sansa is de enige die hem kan vrijpleiten, maar ze is spoorloos verdwenen. Ondertussen staat Jon Sneeuw voor een moeilijke keus bij de Muur. Voor het goed volgen van het verhaal is kennis van de voorgaande delen noodzakelijk. Kleine druk.

Over George R.R. Martin

CC BY 3.0 - Foto van/door David Shankbone

George Raymond Richard Martin (Bayonne (New Jersey), 20 september 1948) is een Amerikaans schrijver van high fantasy, sciencefiction en scenario's en is daarnaast filmproducent.

Hij heeft journalistiek gedoceerd en is een organisator geweest van schaaktoernooien. De serie Het lied van ijs en vuur, waar de televisieserie Game of Thrones op is gebaseerd, wordt, ook door hemzelf, beschouwd als zijn magnum opus.

Loopbaan

George R.R. Martin schreef in de jaren zeventig veel korte verhalen en won daarmee verschillende prijzen, waaronder drie Hugo Awards voor de novelles A Song for Lya (1975), The Way of Cross and Dragon (1980) en Sandkings (1980). Voor dit laatste werk won hij ook de Nebula Award. In 1986 kreeg hij voor de novelle Portraits of His Children een tweede Nebula. Voor The Skin Trade ontving hij in 1989 de World Fantasy Award en in 1997 won hij zijn vierde…Lees verder op Wikipedia