Strip
Nederlands

De strijd om de Eiffeltoren

Geronimo Stilton (auteur), Leonarda Favia (scenarist), Ennio Bufi (illustrator)
Titel
De strijd om de Eiffeltoren
Auteur
Geronimo Stilton
Scenarist
Leonarda Favia
Illustrator
Ennio Bufi
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il mistero della Torre Eiffel
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789085922278 (paperback)

Besprekingen

Negende album van de serie stripverhalen 'Een reis door de tijd' met als hoofdpersoon Geronimo Stilton, de bekende uitgever van de krant De Wakkere Muis. Opnieuw dreigen de Piratenkatten de geschiedenis in hun voordeel te gaan veranderen. Ze proberen de bouw van de Eiffeltoren te saboteren en er hun eigen monument van te maken. Even lijkt het ook daadwerkelijk te lukken. Maar gelukkig weet Geronimo daar samen met journaliste Pattie Spring, Benjamin, Pandora en professor Volt een stokje voor te steken. In het verhaal worden een paar historische feiten gegeven over de bouw van de Eiffeltoren en Parijs en op een luchtige manier krijgt de lezer informatie over de ingenieur en ondernemer Gustave Eiffel. De kracht van de Stilton-producten zit vooral in de sympathieke hoofdrolspeler Geronimo (geen betweter), zijn leuke gevarieerde familie, grappige typografie en heldere tekeningen. Gedrukt in vrij kleine letter. Veel kinderen vanaf een jaar of 8 zullen weer plezier aan deze ballonstrip beleven.

Over Geronimo Stilton

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door PieterDP

Geronimo Stilton is een kinderboekenreeks, die in Nederland wordt uitgegeven door Uitgeverij De Wakkere Muis en in België door Bakermat en Lannoo.

Serie

De boeken van Geronimo Stilton worden geschreven als autobiografische verhalen, met Geronimo Stilton als ik-figuur. De boeken worden uitgegeven onder de naam Geronimo Stilton, maar zijn gebaseerd op de ideeën van de oorspronkelijke schrijfster Elisabetta Dami. Momenteel worden de boeken echter geschreven door diverse schrijvers in een studio. De reeks wordt door diverse tekenaars geïllustreerd, waaronder Larry Keys, Lorenzo Chiavini, Silvia Bigolin en Lorenzo de Pretto. In Italië is het een van de meest populaire kinderboekenseries. De serie richt zich op kinderen in de leeftijd van 6 tot 12 jaar en verschijnt ondertussen in 35 talen.

De naam van de muis is afgeleid van de Indiaanse held Geronimo, de militaire aanvoerder van de Apachen aan het eind van de 19e eeuw, en …Lees verder op Wikipedia