Boek
Nederlands

Lieve mama

+1
Lieve mama
×
Lieve mama Lieve mama
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Titel
Lieve mama
Auteur
Guido Van Genechten
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2007
[22] p. : ill.
ISBN
9789044807370 (hardback)

Besprekingen

Jan en zijn moeder spelen verstoppertje. Hij zoekt haar achter de bank, achter het gordijn, in de speelgoedkist, etc., maar mamma is nergens te vinden. Als mama de trap afloopt om Jan te zoeken, verstopt hij zich achter de deur, waarna hij in haar armen springt. Hij zegt tegen mama dat ze altijd bij hem moet blijven, omdat hij haar zo lief vindt. Speels boek dat goed aansluit op de belevingswereld van de jonge kinderen. Het boek is voorzien van flapjes waarachter iets verstopt zit, die bijna dezelfde dikte hebben als de bladzijden. De duidelijke, wat statische, paginagrote illustraties in gedekte kleuren zijn goed afgestemd op de doelgroep. De tekst is handgeschreven en extra vetgedrukt om iets te benadrukken en als er geroepen wordt. Ze beslaan een dubbele pagina. Op de omslag zit Jan bij zijn moeder op schoot. Vanaf ca. 3 jaar.

Lieve mama

Jan en mama spelen verstoppertje. Mama moet zich verstoppen en Jan gaat haar zoeken. Hij zoekt haar achter de sofa, achter de gordijnen en in de speelgoedkist ... Net als Jan zich een beetje ongerust begint te voelen hoort hij mama stilletjes van de trap komen. Hij verstopt zich achter de deur, doet mama schrikken en vliegt in haar armen. Een zoekboek in handig peuterformaat met stevige gekartonneerde pagina's. Peuters kunnen mee zoeken achter de flapjes waaronder allerlei andere dingen verborgen zitten. De spanning wordt niet te lang aangehouden, want de veilige afloop komt er al gauw aan. Wel zo prettig voor peuters.

Over Guido Van Genechten

Guido Van Genechten (Mol, 19 augustus 1957) is een Vlaamse auteur en illustrator. Guido Van Genechten is wereldwijd bekend met zijn prentenboeken.

In 1995 verscheen In het donker het eerste in een inmiddels omvangrijke reeks prentenboeken voor peuters en kleuters. Het bekendste figuurtje door hem ontworpen is waarschijnlijk het konijntje met het slap oortje Rikki.

Guido Van Genechten studeerde typografie en werkte jarenlang in de grafische sector, waar hij vooral bezig was met lay-out en montage. Intussen volgde hij lessen tekenen, schilderen, grafiek en fotografie aan de kunstacademie van Mol.

Zijn prentenboeken verschenen in vele talen. In 2010 is zijn prentenboek Wiebelbillenboogie prentenboek van het jaar 2010 en staat centraal in de Nationale Voorleesdagen.

Bibliografie

Kijk je mee

  • Tamme beestjes (Clavis)
  • Wilde beestjes (Clavis)

Max