Boek
Nederlands

Het vijfde meisje

J.D. Barker (auteur), Jan Pott (vertaler)
Titel
Het vijfde meisje
Auteur
J.D. Barker 1971-
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The fifth to die
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2019
525 p.
ISBN
9789022585276 (paperback)

Besprekingen

Detective Sam Porter zit al jaren achter zijn aartsvijand, de beruchte seriemoordenaar Anson Bishop, aan. Als er weer een verminkt lichaam van een jong meisje wordt gevonden, valt de verdenking al snel op Bishop. Porter heeft echter zijn bedenkingen. De modus operandi wijkt af en veel te snel wordt er weer een meisje gevonden. Porter vermoedt dat er een tweede seriemoordenaar actief is. Tegen de wil van zijn meerderen in gaat hij privé op onderzoek uit en maakt zichzelf een verdachte. Ondertussen werkt de FBI ook aan de zaak. Bijzonder spannende tweede* thriller (na ‘Horen, zien, zwijgen’*) met detective Sam Porter. Korte hoofdstukken vanuit de verschillende karakters geschreven geven het verhaal vaart met lekkere cliffhangers. Sterke plot en een bizarre ontknoping!

Over J.D. Barker

J. D. Barker, of Jonathan Dylan Barker, (1971) is een Amerikaanse bestseller-auteur van spannende thrillers, vaak met elementen van horror, misdaad, mysterie, sciencefiction en het bovennatuurlijke. Zijn debuutroman Forsaken was finalist voor een Bram Stoker Award in 2014.

Levensloop

Barker werd geboren op 7 januari 1971 in Lombard, Illinois en bracht de eerste veertien jaar van zijn leven door in Crystal Lake, Illinois. Daarna verhuisde het gezin naar Englewood, Florida. Hij ging naar de Lemon Bay High School en studeerde af in 1989. Hij schreef zich in aan het Art Institute of Fort Lauderdale, waar hij later een graad in bedrijfskunde behaalde.

Tijdens zijn studie kwam een schrijfopdracht in handen van Paul Gallotta van het tijdschrift Circus. Gallotta nam contact op met Barker en vroeg hem zich bij de staf van 25th Parallel aan te sluiten. Daar werkte hij samen met de man die later Marilyn Manson …Lees verder op Wikipedia