Boek
Nederlands

De blauwe diamant

Jennifer Donnelly (auteur), Annet Mons (vertaler)
+1
De blauwe diamant
×
De blauwe diamant De blauwe diamant
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Om het mythische monster Abbadon te kunnen verslaan, moet Serafina haar magische talisman zien te vinden. Tijdens de zoektocht naar deze blauwe diamant moet Serafina vele gevaren overwinnen. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
De blauwe diamant
Auteur
Jennifer Donnelly
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Rogue wave
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
270 p.
ISBN
9789000344758 (paperback)

Besprekingen

De meermin Serafina is een afstammeling van de Zes Die Heersten, magiërs die regeerden over het eiland Atlantis. Atlantis werd verwoest door het mythische monster Abbadon, hetzelfde monster dat nu gewekt is door een onbekende vijand om de rijken van het meervolk te veroveren. Enkel met de magische talismans kunnen Serafina en de andere uitverkorenen Abbadon verslaan. Om haar talisman te vinden, moet Serafina vele gevaren trotseren, zoals ruiters des doods en zelfs een geest van een schipbreukeling. Ondertussen zoekt haar vriendin Neela haar weg naar huis, zodat ze versterking kan inroepen in de strijd tegen Abbadon. Serafina en Neela komen echt tot leven in dit tweede deel van de serie 'Waterfire saga'*. Het verhaal wordt aaneen geweven door spannende gebeurtenissen en intriges. De meiden vinden hulp op onverwachte plaatsen, maar ontdekken ook dat verraad een bittere nasmaak achterlaat. Bovendien is er een vleugje romantiek te bespeuren. Vanaf ca. 15 jaar.

Waterfire Saga. De blauwe diamant

Serafina en haar vriendinnen, Neela, Ling, Ava, Becca en Astrid zetten hun zoektocht verder naar de magische talismannen van de Zes Die Heersten. Deze talismannen hebben ze nodig om het monster Abbadon te verslagen. Elk van de uitverkoren meerminnen zal haar talisman moeten trachten te vinden. Het monster Abbadon was al eens verantwoordelijk voor de verwoesting van Atlantis en duistere krachten hebben nog meer kwaad in de zin. De vriendinnen gaan noodgedwongen uit elkaar op zoek naar hulp.

Neela keert terug naar huis, maar wordt opgesloten omdat men haar verhaal niet gelooft. Haar ouders denken dat ze haar verstand aan het verliezen is en sluiten haar op. Hoe zal zij hier uitgeraken? Serafina ontdekt haar talisman op een oud scheepswrak. Ze doet ook een verscheurende ontdekking over één van haar familieleden. Wie is er nu nog te vertrouwen?

Voor je aan dit deel begint, kan je maar best deel 1 niet te lang geleden gelezen hebben. Zoals het een saga betaamt, is …Lees verder