Boek
Nederlands

Deep blue : geheimen van de zee

Jennifer Donnelly (auteur), Annet Mons (vertaler)
+1
Deep blue : geheimen van de zee
×
Deep blue : geheimen van de zee Deep blue : geheimen van de zee
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
De zeemeermin Serafina heeft dromen over een monster dat de zeeën wil overheersen. Ze gaat op zoek naar vijf heldinnen die haar kunnen helpen de wereld te redden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
Deep blue : geheimen van de zee
Auteur
Jennifer Donnelly
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Deep blue
Uitgever
Houten: Van Goor, 2014
278 p.
ISBN
9789000338429 (paperback)

Besprekingen

De zeemeermin Serafina heeft al een tijd nachtmerries waarin een monster de zeeën probeert te overheersen. Niemand gelooft Serafina als ze vertelt over haar dromen, en al zeker haar moeder niet, de heerseres van Miromara. Serafina kan zich beter concentreren op haar Dokimi, de ceremonie waarin ze zich een waardige opvolgster op de troon toont. Maar op de aanslag die gepleegd wordt tijdens de Dokimi had niemand zich kunnen voorbereiden. Serafina weet te ontsnappen en vlucht weg naar de Iele, zeeheksen die haar zullen helpen bij het bestrijden van het monster. Serafina is met al haar twijfels en ontluikende verliefdheid een zeer sympathiek personage. Het verhaal heeft een herkenbare opbouw: de heldin die nog niet gelooft in zichzelf, maar wel een groep volgelingen verzamelt om het duister te bestrijden. Serafina wordt goed uitgewerkt, maar de andere personages blijven oppervlakkig. Er is nog ruimte voor personageontwikkeling in de volgende delen in de reeks. Auteur Donnelly is bekend do…Lees verder

Waterfire Saga. Deep blue

De zeemeermin Serafina is de dochter van Isabella, heerseres over Miromara. Ze bereidt zich voor op haar Dokimi, het inwijdingsritueel ter voorbereiding van een troonsovername. Zenuwen spelen haar parten maar ook wederkerende nachtmerries. Deze dromen roepen haar op om het op te nemen tegen een monster dat de zeeën wil overheersen. De dromen worden echter weggelachen door Serafina's moeder en niemand neemt haar au serieux.
Tijdens de ceremonie wordt er een aanslag gepleegd op hun vestiging. Serafina's vader wordt vermoord en haar moeder vergiftigd. Dit is het begin van de queeste die Serafina zal aanvangen. Haar dromen blijken realiteit te worden. Samen met andere ‘uitverkoren’ meerminnen die ze op haar pad tegenkomt en met de hulp van rivierheksen zal Serafina het monster moeten overwinnen.
Dit boek vertelt vrij uitvoerig wie Serafina is en hoe ze haar reisgenoten ontmoet. Het wordt ook duidelijk wat haar te doen zal staan. In de volgende delen wordt het avontuur verder g…Lees verder