Boek
Nederlands

Donker getij

Jennifer Donnelly (auteur), Annet Mons (vertaler)
+1
Donker getij
×
Donker getij Donker getij
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Serafina ontpopt zich tot de leidster van de Black Fin Resistance die in een race tegen de tijd alle amuletten probeert te bemachtigen die nodig zijn om Abbadon te verslaan. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Zeemeerminnen
Titel
Donker getij
Auteur
Jennifer Donnelly
Vertaler
Annet Mons
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Dark tide
Uitgever
Houten: Van Goor, 2015
335 p.
ISBN
9789000314676 (paperback)

Besprekingen

De zeemeermin Serafina en haar uitverkoren bloedzusters hebben het lot van het meervolk in hun jonge handen. Abbadon, het mythische gedrocht dat ooit Atlantis verwoestte, bedreigt wederom hun volkeren. Enkel met behulp van een aantal magische talismans die verspreid zijn over de verschillende zeeën, kunnen de meiden het monster stoppen. De verrader Vallerio probeert hier echter een stokje voor te steken. Het is een race tegen de tijd om alle amuletten te bemachtigen. Serafina is nog steeds een sympathiek personage, maar ze is haar naïviteit verloren. Ze ontpopt zich tot de leidster van de Black Fin Resistance. In tegenstelling tot de vorige delen*, komen in dit derde deel de perikelen van de andere meerminnen vaker aan bod, waardoor het verhaal meer diepgang krijgt. Donnelly brengt de lezer van de ene cliffhanger naar de andere, met een spannende sage als resultaat. Toch is de snelle wisseling van personages bijwijlen verwarrend. Niettemin zal het verhaal in de smaak vallen bij liefhe…Lees verder

Waterfire Saga. Donker getij

Serafina en haar uitverkoren vriendinnen zetten de queeste naar de magische talismannen verder. In dit derde deel van de 'Waterfire saga' ontpopt Serafina zich tot een ware leidster. De schuchtere meermin leidt nu het verzet: De Zwarte Vinnen.

Dit deel komt eerder traag op gang. Maar van zodra je in het midden komt, wil je het verhaal in één ruk uitlezen. Het boek vraagt enige concentratie, gezien de grote hoeveelheid personages en flashbacks. Maar in dit deel ben je al meer vertrouwd met de onderzeese wereld; het verhaal van één van de meerminnen vertoont zelfs gelijkenissen met dat van  'De Kleine Zeemeermin'. De auteur houdt hier ook meer vast aan één verhaallijn zodat het minder verwarrend wordt. De spanning blijft er goed in en de cliffhangers maken me benieuwd naar het vierde en laatste deel.