Boek
Nederlands
Als een vrouw door bezuinigingen haar baan bij een bibliotheek kwijtraakt, begint ze in Schotland met een bus een mobiele boekwinkel en probeert ze zo een nieuw leven op te bouwen.
Titel
Op goed geluk
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The little shop of happy ever after
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
316 p.
ISBN
9789024590223 (paperback)

Besprekingen

Nina werkt in een bibliotheek in Birmingham en verzamelt boeken. Dan wordt haar filiaal door strenge bezuinigingen gesloten en besluit de verlegen Nina het roer om te gooien: ze neemt extra boekenvoorraden over van de bibliotheek en koopt in Schotland een bus om een mobiele boekenwinkel te starten. Regelgeving in Birmingham houdt haar plan daar tegen en zo komt ze uiteindelijk in de Schotse Hooglanden terecht, waar de bus welkom is en ze goedkoop een luxueus omgebouwde schuur bij een boerderij kan huren. Het is hard werken, maar er is succes. De nieuwe omgeving blijkt een verademing. Ze ontmoet een knappe treinmachinist die ze als een poëtische ziel beschouwt en maakt ruzie met de stoere agrariër bij wie ze haar huis huurt. Maar ziet ze alles wel zoals het echt is? Een prachtig boek met mooie sfeerbeelden, betrokken en liefdevol geschreven met realistische dilemma's, vlot en met diepgang, vloeiend en meeslepend. De romantiek is subtiel in het verhaal vervlochten en wordt daardoor des …Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia