Boek
Nederlands

Zoek de zon op

Jenny Colgan (auteur), Els van Son (vertaler)
Als de relatie met Jaz voorbij is, vertrekt Zoe͏̈ (28) met haar zoontje Hari van vier naar Iverness in Schotland waar zij als au-pair gaat werken bij een alleenstaande man met drie kinderen.
Titel
Zoek de zon op
Auteur
Jenny Colgan
Vertaler
Els van Son
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bookshop on the shore
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2021
428 p.
ISBN
9789024590940 (paperback) 9789021031293 (paperback, ISBN sticker)

Besprekingen

Als de relatie met Jaz, (DJ) voorbij is, vertrekt Zoë (28) met haar zoontje Hari van 4, die niet kan praten, naar Iverness in Schotland. Zij gaat als au pair naar een alleenstaande man, Ramsau Urquart, die drie kinderen heeft, Shackleton van 12, Mary van 9 en Patrick van 5. Zijn vrouw is sinds twee jaar verdwenen. Hij woont in een oud kasteel met een grote collectie oude boeken en laat zich maar weinig zien. De kinderen zijn van school verwijderd en zijn brutaal en onaangepast. Daarnaast vervangt Zoë tijdelijk de zwangere Nina in haar mobiele boekenwinkel. Ze verandert de collectie en de klantenkring. De kinderen probeert ze in gareel te krijgen. Shackelton helpt haar bij koken, Patrick wordt dikke vriendjes met Hari, maar Mary blijft dwars. Heel ver in het verhaal raakt Hari door Mary in een spannende situatie en kan hij opeens praten. Zoë voelt zich op haar gemak in het pittoreske en rustgevende landschap, maar vraagt zich af wat voor Hari het beste is. Een verhaal met veel sfeertek…Lees verder

Over Jenny Colgan

Jenny Colgan (Prestwick, Ayrshire, 14 september 1972) is een Schots auteur van romans en jeugdliteratuur. Zij heeft verhaallijnen voor Doctor Who geschreven. Ze schrijft zowel onder haar eigen naam als onder de pseudoniemen Jane Beaton en J.T. Colgan.

Leven en werk

Colgan studeerde aan de University of Edinburgh en werkte zes jaar in de gezondheidszorg, werkte zwart als cartoonist en als stand-up comedian.

Haar boeken zijn onder meer in het Nederlands vertaald en een aantal is tevens uitgegeven als luisterboek en e-book. Ze heeft meer dan veertig boeken op haar naam staan.

Privé

Colgan woont met haar man Andrew en drie kinderen afwisselend in Frankrijk en Londen.

Bibliografie (selectie)

Als Jenny …Lees verder op Wikipedia