Boek
Nederlands

Super kid

Jeremy Strong (auteur), Steve May (illustrator), Sofia Engelsman (vertaler)
+1
Super kid
×
Super kid Super kid
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Genre:
Casper komt terecht in de klas van meester Baardaap. Het is meteen duidelijk dat het een vrolijk jaar gaat worden. Meester Baardaap is anders dan de anderen. In zijn klas zijn alle kinderen superhelden die samen de strijd aangaan tegen onrechtvaardigheid.
Titel
Super kid
Auteur
Jeremy Strong
Illustrator
Steve May
Vertaler
Sofia Engelsman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cartoon Kid
Editie
1
Uitgever
Utrecht: De Fontein, 2011
149 p. : ill.
ISBN
9789026129315 (hardback)

Besprekingen

Onder het motto 'iedereen kan superheld worden' doet meester Boternoot zijn intrede in de klas van Casper Jacobs. Hij wil met zijn leerlingen 'strijden tegen onrecht en de wereld bevrijden van griesmeelpap en andere verschrikkelijke dingen!!' Hij wil hen echter vooral duidelijk maken dat je alles kan, als je maar in jezelf gelooft. Casper laat er geen gras over groeien en bedenkt voor zichzelf en zijn klasgenoten enkele passende bijnamen. Zelf gaat hij vanaf nu door het leven als Cartoon Kid, terwijl zijn beste vriend de weinig flatterende bijnaam ‘Flip Flapvoet’ krijgt toebedeeld. De problemen waar de superhelden tegen moeten strijden zijn heel herkenbaar voor de schoolgaande jeugd. Van vervelende zussen met puisten en hun hoofd vol met jongens, lippenstift en gezichtscrème tot ouders die zeuren over de troep op je kamer en een schoolopdracht die hopeloos uit de hand dreigt te lopen.
Maar de superhelden laten zich vooral van hun sterkste kant zien als de lievelingsknuffel van Le…Lees verder
Het is de eerste schooldag. De leerlingen worden door meester Boternoot (alias meester Baardaap) prompt gebombardeerd tot superhelden. Dat komt goed van pas als Casper (Cartoon Kid, ik-figuur) en Flip (Flip Flapvoet) de vampiertweeling Draka en Ula moeten verslaan, het bakken van de taart in een kliederboel ontaardt en ze met de bende van Monster Molman een diefstal moeten vereffenen. Een drietal avonturen dat in sneltreinvaart voorbijraast. Cartooneske en stripachtige illustraties, rijkelijk verstrooid over de pagina’s, zijn aantrekkelijk en menigmaal goed voor een vette (glim)lach. Dit hilarisch geschreven en getekende boek is met enige fantasie als graphic novel te typeren, mede door het gebruik van een strip bij de oplossing van de conflicten. Kolderieke avonturen, ook typografisch zo in beeld gebracht (diverse lettertypen, kreten). Lay-out blijft echter overzichtelijk. Vakkundig vertaald. De onderliggende boodschap ‘Iedereen heeft kwaliteiten, geloof erin’ blijft wellicht versto…Lees verder

Over Jeremy Strong

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door gdcgraphics

Jeremy Strong (Boston, 25 december 1978) is een Amerikaans acteur. Hij verwierf wereldwijde bekendheid door zijn rol als Kendall Roy in de HBO-serie Succession.

Biografie

Jeremy Strong werd in 1978 geboren in Boston (Massachusetts). Hij studeerde aan Yale University, de Royal Academy of Dramatic Art in Londen en de Steppenwolf Theatre Company in Chicago.

Carrière

In 2008 debuteerde Strong op Broadway met een opvoering van het toneelstuk A Man for All Seasons. Datzelfde jaar maakte hij met het komisch drama Humboldt County ook zijn filmdebuut. In de jaren 2010 brak hij door met verschillende bijrollen in bekende films als Lincoln (2012), Zero Dark Thirty (2012), Selma (2014) en The Big Short (2015). Van 2011 tot 2013 had hij ook een kleine rol in de dramaserie The Good Wife. Sinds 2018 vertolkt Strong een ho…Lees verder op Wikipedia