Boek
Nederlands

De smaak te pakken

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)
Na de dood van haar man probeert een jonge Engelse vrouw haar leven weer op de rails te krijgen.
Titel
De smaak te pakken
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
To the moon and back
Editie
3
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2011
365 p.
ISBN
9789021876580 (paperback)

Besprekingen

Tijdens de eerste bladzijden van De smaak te pakken volgen we Ellie, een jonge vrouw die gelukkig getrouwd is met Jamie. Aan hun relatie komt abrupt een einde wanneer Jamie verongelukt. Vijftien maanden later mist Ellie haar man nog enorm en in haar eenzaamheid is ze zelfs met hem beginnen te praten. Ze beseft wel dat hij in haar hoofd zit, maar heeft toch steun aan haar conversaties. Ellie is een knappe vrouw, maar het geflirt van mannen laat haar onverschillig. Haar goede vriend David ziet ze enkel als klankbord.
Ellie’s schoonvader is een soort George Clooney: een bekende en rijke acteur, die meestal in de States verblijft. Wanneer hij merkt dat het appartementje dat Ellie en zijn zoon deelden niet meer leefbaar is, stelt hij haar voor dat ze conciërge wordt van zijn huis in Primrose Hill, een chique buurt van Londen. Ellie raakt er bevriend met de excentrieke Roo, haar overbuurvrouw. Vanaf dan komt het verhaal in een stroomversnelling: Ellie’s schoonvader wordt hopeloo…Lees verder
Anderhalf jaar geleden is Ellie's man Jamie overleden. Het huilen staat de jonge vrouw nog steeds nader dan het lachen. Toch probeert ze haar leven weer op de rails te krijgen. In haar hoofd roept ze Jamie regelmatig op om met hem te praten, en hij antwoordt ook! Ellie weet dat zulks vreemd is, en ze gooit het roer om, al vindt ze dat er in haar leven nog geen plaats is voor een nieuwe man. Haar schoonvader en haar nieuwe vriendin steunen haar. Vindt Ellie weer ruimte voor verliefdheid? Eens te meer slaagt de Engelse koningin van de chicklit er op onnavolgbare wijze in om een bij momenten grappig, maar tegelijk intriest, ontroerend verhaal neer te zetten. De plot is eenvoudig, pretentieloos en voorspelbaar. De niet al te lange beschrijvingen zijn to-the-point en de dialoogjes zijn heerlijk levendig. Dat alles maakt dat het verhaal over Ellie, haar schoonvader Tony, Jamie’s vriend Tod en Ellie's vriendin Roo een meeslepend leesmoment is, dat wellicht weer de nodige vrouwelijke lezers z…Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia