Boek
Nederlands

En de minnaar is...

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)
Twee jonge vrouwen van in de dertig handhaven zich als werkende (oppas)moeder en ontmoeten onverwacht een nieuwe liefde.
Titel
En de minnaar is...
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Making your mind up
Uitgever
Amsterdam: Luitingh-Sijthoff, 2015
399 p.
ISBN
9789021016719 (paperback)

Besprekingen


Mansell, Jill
En de minnaar is...
Lottie woont in een mooi dorp in Engeland. Zij werkt voor Freddy, die een aantal vakantiehuizen rond het meer verhuurt. Op een dag vertelt Freddy haar dat hij alles verkocht heeft aan een Amerikaan, want hij heeft niet lang meer te leven. Bij de eerste ontmoeting tussen Lottie en haar nieuwe baas Tyler voelen beiden zich tot elkaar aangetrokken. Helaas begaat Tyler de ene blunder na de nadere in de ogen van Lotties kinderen; ze kunnen hem niet uitstaan. Dan verschijnt Seb ten tonele en die verovert de moeder via haar kinderen, al is er ook een duister kantje aan Seb... In het dorp woont verder nog Cressida. Na een miskraam, heeft haar man haar verlaten...
Het is het aloude Romeo-en-Juliaverhaal, maar dan één met een goede afloop en bovendien met een grote dosis humor verteld. De situaties zijn soms realistisch en soms op de spits gedreven, maar overtreft de realiteit niet altijd de fictie? Hoe dan ook, Mansell schrijft onderhoudende lect…Lees verder
In een klein Engels dorpje wonen en werken de twee vriendinnen Lottie en Cressida. Zowel Lottie, slank, sprankelend en een gescheiden moeder van twee kinderen, als Cressida, verlegen en surrogaatmoeder, heeft de moed nog net niet opgegeven om gelukkig te worden in de liefde. Gelukkig maar, want beide vrouwen komen toch nog de man van hun dromen tegen. Als blijkt dat het allemaal niet vlekkeloos verloopt, zakt alsnog de moed in hun schoenen. Ze geven geen van beiden op en worden onverwacht in de juiste richting geduwd. Een heerlijk, vrolijk en romantisch verhaal dat vlot en scherp is geschreven. Het is zeker geen plat verhaal, maar juist beeldend, doortastend met goed uitgewerkte personages waardoor je direct zelf in het Engelse dorpje aanwezig bent. Van deze chicklitauteur zijn inmiddels vele boeken verschenen waaronder 'Schot in de roos' en 'De prins op het verkeerde paard'*. Paperback, volle bladspiegel, vrij kleine druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia