Boek
Nederlands

Ik zie je op het strand

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)
Clemence ontmoet tijdens een vliegreis de aantrekkelijke, maar getrouwde Sam; als drie jaar later haar zus een nieuwe vriend heeft, blijkt dit Sam te zijn.
Titel
Ik zie je op het strand
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Meet me at Beachcomber Bay
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2017
381 p.
ISBN
9789024567607 (paperback) 9789021021898 (paperback)

Besprekingen

Tijdens een vliegreis zit Clemence naast Sam, het is liefde op het eerste gezicht. Maar Sam is getrouwd. Drie jaar later komt Belle, de zus van Clemence, met haar nieuwe vriend: Sam. Clemence doet net alsof ze intussen ook een vriend heeft, haar collega Ronan. Deze Ronan is op zoek naar zijn biologische ouders. Hij is verliefd op een ander en zijn biologische ouders blijken niet ver weg te zijn. Het verhaal speelt in een klein stadje in Cornwall waar Clemence bij een makelaar werkt en daardoor met alle personages uit het verhaal in aanraking komt. Iedereen blijkt een dubbele agenda te hebben waardoor de misverstanden zich opstapelen. Het verhaal heeft veel happy-endings maar net iets anders dan de lezer verwacht. Alles personages zijn aantrekkelijke en vriendelijke mensen. Een romantisch verhaal met veel humoristische situaties. Leest lekker weg. Voor een breed publiek.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia