Boek
Nederlands

Ondersteboven

Jill Mansell (auteur)
Een gescheiden vrouw van 38 en moeder van een studerende dochter komt in contact met verschillende mannen met wie ze het best kan vinden, maar wie is nu de ware voor haar?
Titel
Ondersteboven
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Thinking of you
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2007
352 p.
ISBN
9789024561124

Besprekingen

Ginny is de moeder van Jem, een meisje van 18. Ze heeft een uitstekende verhouding met haar dochter, en als Jem op kamers gaat in Bristol, waar ze gaat studeren, voelt ze zich verlaten. Bovendien sterft haar hond, en dus is het niet zo vreemd dat ze er niet met haar gedachten bij is en een antiekwinkel verlaat met in haar hand een kostbaar beeldje. Een boze antiquair beschuldigt haar echter van diefstal. Het wordt allemaal nog erger als hij ook de eigenaar van het restaurant blijkt te zijn waar zij zo graag wil gaan opdienen. Dit is een boek waarbij je je goed voelt, en dus eindigt het allemaal prettig. Eerst moet je echter lezen hoe Jem verliefd wordt op een absolute egoïst en hoe Ginny's beste vriendin Carla beseft dat haar vrolijk, ongebonden leventje leeg is zonder een baby. Wie wil echter de vader zijn?

Jill Mansell schreef al eerder En de minnaar is... (Sijthoff, 2006), een geestige en onderhoudende vrouwenroman. Ook dit boek is in de Maeve Binchytraditie geschrev…Lees verder
Ginny Holland (38) is al een 'eeuwigheid' gescheiden. Nu haar dochter Jem uit huis gaat om te studeren, worstelt Ginny met het emptynestsyndroom. Om zich voor de buitenwereld toch vooral onafhankelijk en gelukkig op te stellen gaat ze op zoek naar een baan en stelt ze zich weer open voor mannen. Haar radar staat alleen dusdanig afgesteld dat ze herhaaldelijk in compromitterende situaties terechtkomt die dan ook keer op keer verkeerd geïnterpreteerd worden en voor de lezer absoluut hilarisch zijn. Het boek blijft echter geloofwaardig en zit erg goed in elkaar, met zelfs een paar verrassende plotwendingen! De moeder-dochterrelatie wordt mooi weergegeven en de hoofdstukken over Ginny zijn in een duidelijk andere stijl geschreven dan degene die over Jem gaan, zodat je je in alle situaties goed kunt inleven. Ook de overige karakters zijn goed getypeerd en alle verhaallijnen zijn zorgvuldig uitgewerkt. Dat is inmiddels wel besteed is aan deze bestsellerauteur, bekend van onder andere 'En de…Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia