Boek
Nederlands

Scherven brengen geluk

Jill Mansell (auteur)
De 17-jarige Lola krijgt van haar schoonmoeder een groot geldbedrag als zij haar vriendje verlaat; uit geldnood stemt zij toe. Tien jaar later komt zij haar oude liefde weer tegen.
Titel
Scherven brengen geluk
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
An offer you can't refuse
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2008
335 p.
ISBN
9789021801193

Besprekingen

De jonge Lola (17) krijgt een aanlokkelijk aanbod van haar schoonmoeder: indien ze haar vriendje verlaat, krijgt ze van haar een grote smak geld. Ze heeft de centen op dat moment hard nodig en besluit op het aanbod in te gaan. Tien jaar later komt ze haar oude geliefde weer tegen; Lola is op slag weer verliefd. Helaas: de gevoelens zijn niet wederzijds, maar daar laat het zelfverzekerde meisje zich niet van weerhouden. Naast alle liefdesperikelen komt Lola ook nog een oude bekende tegen die haar leven op zijn kop zet. Alweer het zeventiende boek van de schrijfster, die het opnieuw voor elkaar heeft gekregen om een sympathiek, onderhoudend en humoristisch verhaal te schrijven. Het barst van de verschillende verhaallijnen, maar het geheel wordt nooit te verwarrend of te ongeloofwaardig. Paperback, volle bladspiegel, vrij kleine druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia