Boek
Nederlands

Schot in de roos

Jill Mansell (auteur)
Twee vriendinnen, een beroemde rockster, een Ierse buurman en de pittige moeder van een van hen, krijgen allemaal met elkaar te maken als een huwelijk op de klippen loopt.
Extra onderwerp
Romans, vrouwen, Liefdesaffaires, humor
Titel
Schot in de roos
Auteur
Jill Mansell
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The one you really want
Uitgever
Amsterdam: Sijthoff, 2005
367 p.
ISBN
90-245-5699-6

Besprekingen


Mansell, Jill
Schot in de roos
Nancy en Carmen zijn onafscheidelijk sinds hun achtste. Nancy is getrouwd en naar Schotland verhuisd. Ze ontdekt een rekening voor een dure ring, maar krijgt in de plaats daarvan een grasmaaier voor Kerstmis. Haar man heeft dus een verhouding, en Nancy verhuist naar Londen om bij Carmen te gaan uithuilen. Die heeft zo haar eigen problemen. Ze was getrouwd met een beroemde popzanger, die haar bij zijn overlijden eenzaam, maar rijk heeft achtergelaten. Op een dag staat diens al even beroemde broer voor de deur. Hij is een aantrekkelijke losbol, die met argwaan en groeiende jaloezie de amoureuze escapades van zijn schoonzusje volgt. Tegenover Carmen komt een nieuwe buur wonen met een wereldwijze tienerdochter. Nancy bezwijkt snel voor zijn charmes, al is de buurman de laatste aan wie ze dat wil bekennen. Dan komt ook de moeder van Nancy in het huis wonen, tot ieders tevredenheid, want ze is in al haar naïviteit een baken van gezond verstand in di…Lees verder
Als Nancy met kerst van haar man een zitgrasmaaier krijgt in plaats van de door hem gekochte (en door haar ontdekte) juwelen, begrijpt ze dat er een derde in het spel is. Haar zelfvertrouwen krijgt een knauw en ze vertrekt van Edinburgh naar Londen om bij haar schatrijke vriendin Carmen te gaan wonen. Deze vriendin, een jonge weduwe, krijgt ook inwoning van haar zwager, een beroemde rockster. Tot vreugde van alledrie komt ook Nancy’s moeder nog haar intrek in het huis nemen. In sneltreinvaart passeren dan allerlei toestanden de revue: kinderen duiken op, Carmen doet of ze straatarm is, buren gedragen zich vreemd, een hondje wordt ontvoerd en huwelijkskandidaten melden zich aan. Een vrolijk boek voor een grote lezerskring. De fantasierijke schrijfster heeft al tal van dergelijke romantische, humoristische boeken op haar naam staan. Paperback, volle bladspiegel, vrij kleine druk.

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia