Boek
Nederlands

Tot aan de zon en terug

Jill Mansell (auteur), Marja Borg (vertaler)
Omwille van zijn vaders wens keert een man terug naar zijn geboortedorp, waar hij zijn eerste liefde weer ontmoet.
Titel
Tot aan de zon en terug
Auteur
Jill Mansell
Vertaler
Marja Borg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
And now you're back
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, copyright 2021
351 p.
Aantekening
Boek gedrukt op roze papier
ISBN
9789024593101 (paperback)

Besprekingen

Op een magische, sneeuwachtige nacht tijdens een reis naar Venetië begint de ware liefde voor de tieners Didi en Shay, maar na een wervelende romance volgt een verwoestende breuk. Na een incident in het familiehotel van Didi, waar Shay werkzaam was, verlaat Shay niet alleen Didi, maar zelfs het continent. Dertien jaar later keert hij terug naar zijn oude dorp, waar zij nog altijd woont en werkt. Vermoedens en leugens uit het verleden, de stervende vader van Shay, Didi’s verloofde en allerlei toestanden van de overige ondersteunende personages staan tussen hen in, maar de vlam van de liefde brandt nog altijd. De auteur staat bekend om haar brave romantische verhalen met sympathieke karakters, waarin alles uiteindelijk goed komt. Hier gebruikt ze haar standaard recept, alleen zijn de kleuren fletser dan normaal. Shay, eerst sprankelende tiener, weet ze in een grijze muis te veranderen. Er is te weinig over de vroegere relatie verteld, waardoor er weinig verbinding is. De lieve Didi word…Lees verder

Over Jill Mansell

Jill Mansell (15 juni 1957) is een Brits schrijfster van chick literature. Haar boek Geluk in het spel bereikte in oktober 2004 nummer 1 van de Nederlandse boekenverkoop.

Levensloop

Voordat Jill Mansell fulltime besloot te gaan schrijven werkte zij jarenlang in een ziekenhuis in Bristol. Ze volgde een avondcursus in creatief schrijven en begon met de hand verhalen te schrijven, waarvan zij dacht dat het een goed boek zou worden. Drie van haar medecursisten en zijzelf zijn nu gepubliceerde schrijvers.

Ze woont in Bristol met haar man en kinderen.

Bibliografie

  • Fast Friends (nog niet vertaald) (1991)
  • Solo (Solo) (1992)
  • Top Hit (Kiss) (1993)
  • Kapers op de Kust (Sheer Mischief) (1994)
  • Open Huis (Open House) (1995)
  • Drie is te veel (2011) (Two'…Lees verder op Wikipedia