Titel
Het kwaad
Auteur
John Sandford
Vertaler
Martin Jansen in de Wal
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Gathering prey
Uitgever
Amsterdam: A.W. Bruna Uitgevers, © 2017
304 p.
ISBN
9789400507302 (paperback)

Besprekingen

Het kwaad

Eerste zin. Skye en Henry stonden op de hoek van Union Square in San Francisco, het was begin juni, laat in de middag.

Letty Davenport ontmoet Skye en Henry, twee trekkers die ze in ruil voor hun verhaal een maaltijd in een fastfoodrestaurant aanbiedt. Skye maakt zich zorgen om Henry, die ervan overtuigd is dat Pilate, een louche regisseur/acteur/sekteleider, hem eindelijk aan een filmrol kan helpen. Wat later krijgt Letty telefoon van Skye: Henry is verdwenen. Meegelokt door Pilate en zijn volgelingen, die moorden, verkrachten en verminken met het gemak van volleerde psychopaten. En dan wordt ook Skye ontvoerd. Letty schakelt haar vader in: de legendarische Lucas Davenport, een lookalike van Clint Eastwood die het recht kordaat in eigen handen neemt. Maar de subcultuur van trekkers, bikers, straatprostituees en geflipte dealers is hem vreemd en het duurt lang voor hij er vat op krijgt. Bovendien is Pilate een Charles Manson pur sang, te gevaarlijk om levend te laten ontkomen.

John Sandford staat voor law and order : in zijn boeken zijn slechte …Lees verder

Het 25e deel* van de Lucas Davenport reeks. Elke (oorspronkelijke) titel eindigt met het woord ‘prey’, prooi. In ‘Het kwaad’ wordt rechercheur Davenport door zijn dochter in contact gebracht met Skye, een jonge vrouw die geen vaste verblijfplaats heeft en van de ene plek naar de andere trekt. Haar vriend is vermoord door een andere reizende groep, waarvan Pilate, een James Manson-achtige figuur, als leider optreedt. Lucas volgt ze naar allerlei juggalo’s bijeenkomsten; juggalo’s zijn nogal angstaanjagend geschminkte fans van de ‘Insane Clown Posse’ of andere ‘Psychopatic Records’ hiphop-groep. De lezer volgt Davenport tijdens zijn zoektocht en reist mee naar de verschillende Amerikaanse locaties. Het verhaal wordt in snel tempo verteld, is origineel en spannend.

Over John Sandford

John Sandford is het pseudoniem van de Amerikaanse auteur John Camp (23 februari 1944). Hij werkte voor de krant Miami Herald van 1971 tot 1978 en verhuisde aansluitend naar Minneapolis waar hij werkte voor Saint Paul Pioneer Press. Hij was een finalist voor de Pulitzer-prijs voor een verhaal over de cultuur van de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika, de indianen. Hij won de Pulitzer-prijs in 1986 met een artikelenreeks over het leven van een moderne boerenfamilie. In 1989 schreef hij zijn eerste fictieromans, de politiethriller Spel op leven en dood (Rules of prey) en Het duivelscontract (The fool's run). De laatste werd onder zijn eigen naam (John Camp) gepubliceerd, de eerste onder het pseudoniem John Sandford . Nadat gebleken was dat romans die onder pseudoniem waren gepubliceerd succesvoller waren, werden alle volgende romans onder het pseudoniem John Sandford gepubliceerd.

Bibliografie<…Lees verder op Wikipedia