Boek
Nederlands

De ijzerraaf

Julie Kagawa (auteur), Karin de Haas (vertaler)
+1
De ijzerraaf
×
De ijzerraaf De ijzerraaf
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
Genre:
Puck ontdekt een wezen dat met een enkele aanraking alle slechtheid in een fey naar boven haalt. Samen met Meghan, Ash, Keirran en Nyx probeert hij dit gevaar te bestrijden. Vanaf ca. 15 jaar.
Titel
De ijzerraaf
Auteur
Julie Kagawa
Vertaler
Karin de Haas
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The iron raven
Uitgever
Amsterdam: HarperCollins, 2021
366 p.
ISBN
9789402707342 (paperback)

Besprekingen

Een nieuw gevaar bedreigt de Nimmernimmer, het Feyrijk. Robin Goodfellow, oftewel Puck, leert van dit wezen en besluit samen met Keirran, de koning van de Vergeten, en zijn bodyguard Nyx het wezen te zoeken. Het monster is echter sterker dan ze dachten, en met één aanraking, haalt het wezen het allerslechtste in Robin Goodfellow naar boven: zijn kwaadaardige zelf, gedreven door wraakzucht. Puck verzwijgt dit, en Keirran besluit dat Puck en Nyx naar zijn ouders moeten gaan, de koning en koningin van het IJzerrijk. Deze Meghan en Ash kent de lezer wellicht als de eerdere hoofdpersonen uit de Iron Fey-serie van Julie Kagawa. Weten Meghan en Ash meer van dit gevaar en hebben zij een manier om het te bestrijden? Dit boek is het begin van de nieuwe serie ‘Evenfall’, een vervolg op de 'Iron Fey'-serie*. Het verhaal zit vol actie, en is vooral vermakelijk door de sarcastische vertelstem van Puck. Voor fantasylezers vanaf ca. 15 jaar.

De IJzerraaf

Fans van Julie Kagawa kunnen zich verheugen op een nieuw verhaal. In De Ijzerraaf, een spin-off van de reeks The Iron Fey speelt Robin Goodfellow, beter bekend als Puck, de nar van koning Oberon uit Midsummer Night’s dream van Shakespeare, de hoofdrol. Wanneer Puck op de goblinmarkt te horen krijgt dat te horen krijgt dat een groot gevaar niet alleen het land van de fae maar ook de mensenwereld bedreigt, besluit hij daartegen op te treden. Daarvoor roept hij de hulp in van oude bekenden zoals Keirran, Meghan, Ash en Grimalkin. Voor fans van The Iron Fey zijn dit gekende figuren. Ze maken deel uit van de vertrouwde wereld waarin gnooms, fae’s, dwergen, gremlins, aardmannen en nog meer buitenaardse wezens leven. Nyx, is een nieuw personage. Zij krijgt een belangrijke rol in dit avontuur. Tijdens hun tocht doorheen de verschillende rijken helpt ze Puck bij het schijnbaar moeiteloos uitschakelen van levensgevaarlijke tegenstanders.Lees verder

Over Julie Kagawa

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Rhododendrites

Julie Kagawa (Sacramento (Californië), 12 oktober 1982) is een Amerikaans schrijfster. Ze schrijft boeken in de categorie Young Adult.

Ze schreef onder meer de Iron Fey-serie (Nederlands: IJzerfae). De originele serie bevat vier boeken: The Iron King (De IJzerkoning), The Iron Daughter (De IJzerprinses), The Iron Queen (De IJzerkoningin) en The Iron Knight (De IJzerprins).

Bibliografie

Lees verder op Wikipedia